Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Turistler yeniden Ulus Pazarı’na yöneldi

Kış aylarında genelde durgun geçen Ulus Pazarı’nda, hava şartlarının elverişli olması dolayısıyla son iki haftadır Bulgar ve Yunan turist hareketliliği görülmeye başlandı.

Haber Giriş Tarihi: 02.02.2024 17:42
Haber Güncellenme Tarihi: 02.02.2024 17:44
Kaynak: ŞENER ŞENTÜRK
Turistler yeniden Ulus Pazarı’na yöneldi

Edirne’de her Cuma günü kurulan ve Edirnelilerin yanı sıra Edirne’yi ziyaret eden Bulgar turistlerin de alışveriş için yoğun olarak tercih ettiği Ulus Pazarı, hava şartlarının da etkisiyle genellikle kış aylarında durgun geçiyor. Fakat son iki haftadan bu yana hava şartlarının uygun olması dolayısıyla Ulus Pazarı’nda yeniden Bulgar müşteri hareketliliği görülmeye başlandı. Bugün, pazarın kalabalık ve hareketli olduğunu söyleyen Ulus Pazarı Esnaf Kooperatifi Başkanı Barış Atkoşan; “Bugün pazarımız geçen haftalara nazaran biraz daha hareketli. Hem yerli hem de Bulgar ve Yunan müşterilerin ilgisi güzel. Kış şartları çok ağırlaşmadığı müddetçe sezon boyunca bu şekilde devam edecektir. Noel kutlamalarının bitmesiyle beraber Bulgar müşterilerin pazara ilgisi geçen hafta itibariyle başladı ve bu hafta da devam ediyor. Bunun artarak devam etmesini umut ediyoruz. Bulgar turistlerin hem Edirne ekonomisine hem de Türkiye ekonomisine katkı verdiklerini biliyoruz. En kaliteli ürünleri en uygun fiyatlarla müşterilerimizi buluşturma açısından esnafımız ve yönetim açısından elimizden gelen gayreti gösteriyoruz” ifadelerini kullandı.

“MEVSİM SONU MÜŞTERİ İÇİN FIRSATTIR”

Pazardan alışveriş yapan müşteriler için her zaman mevsim sonlarının bir alışveriş fırsatı olduğunu söyleyen Atkoşan; “Kışlık ürünlerimizde fiyatlar düşmeye de başladı. Çünkü bizim tekstilde bir ürünü diğer bir sezona bırakma ihtimalimiz yok. Onun modası geçebiliyor, bereketi azalıyor. Biz böyle inanıyoruz pazarcılar olarak. O yüzden yazlık ürünleri yazın sonuna doğru, kışlık ürünleri de kışın sonuna doğru daha uygun fiyatlara, hatta maliyet fiyatlarına bile verebiliyoruz. Asla bir pazarcı bir sonraki seneye tezgahındaki malı bırakmıyor” dedi.

ŞENER ŞENTÜRK

Kaynak: ŞENER ŞENTÜRK

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.