Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Uzunköprü OSB için meclisten onay

İl Genel Meclisi, İl Özel İdaresi’nin Uzunköprü OSB müteşebbis heyetine katılmasını oybirliğiyle kabul etti. AK Parti Grup Sözcüsü Mutlu Kırman ve CHP Grup Sözcüsü Mustafa Üstün, OSB’nin önemine dikkat çekerken; Üstün, OSB arazisinin mera vasıflı olduğunu ve vasfının değiştirileceğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 24.04.2024 18:48
Haber Güncellenme Tarihi: 24.04.2024 18:48
Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ
Uzunköprü OSB için meclisten onay

Edirne İl Genel Meclisi’nin bugün düzenlenen toplantısında Uzunköprü’ye bağlı Kavacık Köyü sınırlarına yapımı planlanan ve köylünün hukuk mücadelesini kazanmasının ardından yeri değiştirilen Uzunköprü Organize Sanayi Bölgesi (OSB) projesi gündem oldu.

Atatürk Mahallesi ve Çöpköy Mahallesi’nin olduğu bölgede Uzunköprü Belediyesi tarafından yaklaşık 3 bin 500 dönümlük alan tespit edilerek ihalesi yapılan projenin müteşebbis heyetine katılım maddesi mecliste görüşüldü.

Konuyla ilgili konuşan Meclis Başkanı Çiğdem Gegeoğlu, OSB’lerin Edirne ve bölge için önemli olduğunu söyleyerek, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Grup Sözcüsü Mutlu Kırman ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Sözcüsü Mustafa Üstün’e konuyla ilgili söz verdi.

“OSB BİZİM OLMAZSA OLMAZIMIZ”

AK Parti Sözcüsü Kırman, Uzunköprü’nün en çok kan kaybeden ilçe olduğunu söyleyerek; “Uzunköprü OSB bizim olmazsa olmazımız. Bizim bunu çözmemiz gerekiyor. Tüm meclisimizden destek bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

“SÜREÇ MAHKEMELİK OLDU”

CHP Sözcüsü Üstün de Uzunköprü’nün büyük kanayan yarasının OSB olduğunu belirterek; “Uzunköprü’nün yaklaşık 53 tane köyü var. 90’lı yıllara kadar 50 bin kişinin köylerde yaşadığı, merkezin 20 binlerde olduğu bir nüfusa sahipken; şu anda merkez nüfusumuz 45 bin, köylerin nüfusu 19 binlere kadar geriledi. Sebeplerinden biri de tabii ki OSB. 2017 yılında OSB müteşebbis heyetimiz Kavacık’ta kuruldu. Onunla ilgili yaklaşık 8 yıllık bir zaman kaybettik. Yer tespiti ile ilgili bir hatadan dolayı, ister istemez Kavacık’ta yaşayanların yaşam alanına girildiği için süreç mahkemelik oldu. 2021 yılında Ankara’ya Sayın Milletvekilleri Fatma Aksal, Okan Gaytancıoğlu, Orhan Çakırlar ve Belediye Başkanımız Özlem Becan ile gittiğimizde; Fatma Aksal, bizi Ticaret Bakanlığı’ndan yetkililerle görüştürdü. Orada bir söylem vardı; ‘Devlet hiçbir zaman davalık olan bir yere yatırım yapmaz.’ Aklıselim bakıldığında doğruydu” dedi.

“UZUNKÖPRÜ OSB’SİNE KAVUŞUYOR”

Uzunköprü’nün 7 yıl zaman kaybettiğini söyleyen Üstün; “Sonrasında Atatürk Mahallesi ve Çöpköy Mahallesi’nin olduğu yerde, Uzunköprü Belediyesi tarafından yaklaşık 3 bin 500 dönümlük bir alan tespit edildi. Yerin niteliği meraydı. Onunla ilgili imar görüşleri alındı; yol, su, elektrik ve doğalgaz projeleri yapıldı. Sayın Valimiz ile görüştüğümüzde de ihalesinin yapıldığını öğrendik. Artık Uzunköprü OSB’sine kavuşuyor. Ama yerin mera vasfı olduğu için mecburen vasıf değişikliği yapılması lazım. Hazineye geçtikten sonra müteşebbis heyetimiz burasını satın almak için başvuru yapacaklar. Sayın Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Pazartesi günü Edirne’mizi ziyaret edecek. Dosyamız Tarım ve Orman Bakanlığında; bakanlık tarafından onay çıktıktan ve vasıf değişikliği yapıldıktan sonra OSB’miz Uzunköprü’ye hayırlı olsun diyebiliriz” sözlerine yer verdi.

OYBİRLİĞİYLE KABUL EDİLDİ

Konuşmaların ardından Uzunköprü OSB müteşebbis heyetine, İl Özel İdaresi’nden 7/15 pay oranında katılınmasına ve her yüzde 6,67’lik oran için 911 bin 415 TL olmak üzere toplamda 6 milyon 379 bin 905 TL’nin hesaba yatırılması meclis tarafından oybirliğiyle kabul edildi.

UĞUR AKAGÜNDÜZ

Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.