Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Vali Sezer de pedala bastı

Edirne’de 11’inci Yeşilay Bisiklet Turu gerçekleştirildi. Saraçlar Caddesi’nden Karaağaç Yerleşkesi’ne kadar pedal basılan etkinliğe Edirne Valisi Yunus Sezer de bisikletiyle katıldı.

Haber Giriş Tarihi: 05.05.2024 11:18
Haber Güncellenme Tarihi: 05.05.2024 11:24
Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ
Vali Sezer de pedala bastı

Türkiye’nin 81 ilinde “ Sağlığın Keyfini Birlikte Sürelim” sloganıyla eş zamanlı olarak 11’incisi düzenlenen Yeşilay Bisiklet Turu, Edirne’de de gerçekleştirildi.

Yeşilay Edirne Şubesi’nin organizasyonunda düzenlenen tur için Atatürk anıtında bugün saat 10.00’da katılımcılar için kayıt masası kurulurken; çok sayıda bisikletsever etkinliğe katıldı. Edirne Valisi Yunus Sezer’in de katıldığı tur öncesi kayıtların tamamlanması ile Atatürk anıtına fotoğraf çektirilirken; tur, Saraçlar Caddesi girişinden başladı.

“BAĞIMLILIKLA MÜCADELEYE DİKKAT ÇEKMEK İÇİN DÜZENLEDİK”

Tur öncesi konuşan Yeşilay Edirne Şubesi Başkanı Müzekka Bayrak, katılımcılara teşekkür ederek; “Türkiye Yeşilay Cemiyeti olarak bağımlılıktan uzak, sağlıklı yaşam bilincinin artmasına katkıda bulunmak, spor yaparak bağımlılıklarla mücadelenin önemine dikkat çekmek için bu turu düzenlemiş bulunmaktayız” ifadelerini kullandı.

“EDİRNE’DE 2 ÖNEMLİ PROGRAMI BUGÜN GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ”

Bayrak’ın ardından konuşan Edirne Valisi Yunus Sezer, havanın çok güzel olduğunu söyleyerek; “Edirne’miz açısından da 2 önemli programı bugün gerçekleştireceğiz. Birincisi, bugün çok köklü bir kuruluşumuz olan ve kendisini bağımlılıkla mücadeleye adamış Yeşilay’ımız ve Yeşilay’ımızın gönüllüleriyle beraber 81 ilimizde aynı anda hem bağımlılıkla mücadeleye, hem de sağlıklı yaşama farkındalık oluşturmak için bisiklet turunu hep beraber gerçekleştireceğiz. Öğleden sonra da dün başlayan Kakava ateşini yakacağız. Hepinize sağlıklı, hayırlı, mutlu, başarılı günler diliyorum” dedi.

VALİ SEZER DE PEDAL BASTI

Konuşmaların ardından Vali Sezer, katılımcılarla birlikte Saraçlar Caddesi’nin girişinde bisikleti ile yerini alırken; İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri turun başlaması için trafiği keserek güvenlik tedbirlerini aldı. Sezer ve katılımcılara cadde girişinden pedal basarak turu başlattılar. Bankalar Caddesi’ne devam eden tur Gazimihal Köprüsü, Mehmet Müezzinoğlu Köprüsü, Pazarkule Sınır Kapısı ve Karaağaç Mahallesi’nden devam ederek Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, tarihi tren garı ve Lozan Anıtı’nın bulunduğu Karaağaç Yerleşkesi’nde sona erdi.

UĞUR AKAGÜNDÜZ

Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.