Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Vali Sezer: “Edirne ziyaretçi akınına uğradı”

Edirne Valisi Yunus Sezer, bugün sona eren Kakava ve Hıdırellez şenliklerini değerlendirdi. Vali Sezer; Edirne’nin 3 gün boyunca ziyaretçi akınına uğradığını, şehre bin 300 tur otobüsü, 100 binin üzerinde araç girişi olduğunu söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 06.05.2024 20:00
Haber Güncellenme Tarihi: 06.05.2024 20:00
Kaynak: ŞENER ŞENTÜRK
Vali Sezer: “Edirne ziyaretçi akınına uğradı”

Edirne Valisi Yunus Sezer, bugün sona eren Kakava ve Hıdırellez şenlikleriyle ilgili açıklamalarda bulundu. 3 gün boyunca Edirne’nin ziyaretçi akınına uğradığını belirten Vali Sezer, şehre bin 300 tur otobüsü, 100 binin üzerinde de araç girişi olduğunu söyledi.

“KAKAVA EDİRNE AÇISINDAN BİR ŞANS”

Kakava’nın çok güzel bir festival olduğunu, böyle bir festivalin olmasının Edirne açısından bir şans olduğunu söyleyen Sezer; “Bugün hiçbir şehre 100 binin üzerinde bir araç girişi olmuyor. Bu bizim açımızdan hem bir zenginlik hem de ticaret açısından bir şans. Bu hafta sonu Kakava ve Hıdırellez şenlikleri gerçekleştirdik. 3 gün boyunca bir ziyaretçi akını oldu. Şehrin kapasitesinin çok çok üzerinde bir araç giriş çıkışı oldu. Bin 300’e yakın sadece tur otobüsünün geldiğini biliyoruz. Gelen araç sayısı 100 bini aştı. Bununla ilgili olarak bazı tedbirler aldık. Bazı yolları tek yöne çevirdik. Hafriyat kamyonlarının şehre girişine izin vermedik fakat bunun da ötesinde Kırkpınar Yağlı güreşleri var. Bununla ilgili olarak oturup bir trafik düzenlemesi yapmamız lazım. Sevindirici olan güvenlikle, asayişle ilgili olan alınan tedbirlerin sonuç verdiğini görüyoruz. Otopark alanlarında ve festival alanlarında alınan güvenlik tedbirlerinin etkisini, gördük. İlimiz daha güzel şenlikleri daha kapsamlı yapmaya layık bir il” dedi.

 “SARAY ALANINDA DA MUHTEŞEM ÇALIŞMALARIMIZ YAPILIYOR”

Bu festivalleri arttırılması gerektiğini söyleyen Sezer; “Saray alanında da muhteşem çalışmalarımız yapılıyor. Bu sene bitecek orası. Askeri toplanma alanında çeşmenin restorasyonu bitmiş. Diğer yandan kışlanın orası bir kongre merkezi yapılmasıyla ilgili projelendirme çalışmaları devam ediyor. Bu alanların da Edirne’ye katılmasıyla gelen misafirlerin, nehrin diğer tarafını gezme bir günden fazlasını alacak. Edirne Sarayı’nı gezmek, oranın Edirne için önemini anlatmak bir günden fazla sürecek. Hastane binasının restorasyonu, balon binasının restorasyon çalışmaları, oranın bir hava müzesi haline getirilmesi, Edirne’nin şu andaki turizm potansiyelini bir kat arttıracaktır” diye konuştu.

Kaynak: ŞENER ŞENTÜRK

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.