Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Yanlış uygulamalar tırnağa zarar verebilir”

Havsa’da Nail Art salonu sahibi Uzman Yağmur Sobacı, güzellik ve bakım trendlerinde son dönemde oldukça popüler hale gelen protez tırnak uygulaması hakkında uyarılarda bulunarak “Yanlış uygulamalar tırnağa zarar verebilir” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 13.04.2024 12:57
Haber Güncellenme Tarihi: 13.04.2024 12:57
Kaynak: HİLAL PEKER
“Yanlış uygulamalar tırnağa zarar verebilir”

Edirne’nin Havsa ilçesinde bulunan Nail Art salonunun sahibi olan Uzman Yağmur Sobacı, güzellik ve bakım alanında son dönemde yaygınlaşan protez tırnak uygulamalarıyla ilgili önemli uyarılarda bulundu. Sobacı, güzellik ve bakımda adeta bir fenomen haline gelen bu uygulamaların doğru tekniklerle yapıldığında oldukça estetik ve şık sonuçlar ortaya çıkarabildiğini ancak yanlış uygulamaların tırnağa ciddi zararlar verebileceğini söyledi.

Özellikle protez tırnağın çıkartılmadan tekrar üstüne yapılması durumunda kişinin kendi tırnağının zarar görebileceğine dikkat çeken Sobacı, yanlış işlemlerden kaçınılması gerektiğini ve tırnağın sağlıklı uzamasının da önemli olduğunu belirtti.

“ÇOK SIK YAPILAN UYGULAMALAR TIRNAĞA ZARAR VERİR”

Sobacı, çok sık yapılan protez tırnak uygulamalarının tırnak sağlığına zarar verdiğini belirterek; “Protez tırnak uygulamasının sağlığa zararlı olduğu düşüncesini yanlış buluyorum. Doğru tekniklerle ve uygun malzemeler kullanılarak yapılan protez tırnaklar, tırnağa zarar vermez. Ancak uygulamanın sık aralıklarla veya yanlış şekilde yapılması, tırnak sağlığını olumsuz etkileyebilir. Protez tırnak uygulamalarının tırnağa zarar vermemesi için doğru tekniklerle ve uygun aralıklarla yapılması gerekiyor. Çok sık yapılan uygulamalar tırnağa zarar verir. Özellikle, protez tırnağın çıkartılmadan tekrar üstüne yapılması durumunda kişinin kendi tırnağı hava alamaz, uzamaz ve zarar görür. Uygulamaların sağlıklı bir şekilde yapılması ve tırnağın doğal yapısına zarar vermemesi için uzman kişilerden yardım alınması önem teşkil ediyor” diye konuştu.

HİLAL PEKER

Kaynak: HİLAL PEKER

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.