Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

YAZLIKLAR BAYRAMA HAZIRLANIYOR

Bu yıl kurban bayramının hafta sonu ile birleşmesi çalışanlara ikramiye tadında oldu. Tatil merkezleri ise yaklaşan bayram öncesi yazlıklarda temizliğe başladı.

Haber Giriş Tarihi: 31.05.2023 15:50
Haber Güncellenme Tarihi: 31.05.2023 15:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://batiekspres.com/
YAZLIKLAR BAYRAMA HAZIRLANIYOR

Edirne’nin Keşan İlçesinde bulunan Saros’un incisi Erikli körfezi, Kurban bayramında tatilcileri ağırlamak için hazırlıklara başladı. Erikli’de tatilcilere kiralanacak yazlıklar misafirler için hazırlanıyor.

Çevre düzenlemesi ve yazlık temizliklerine başlanıldığını belirten Erikli’de emlakçı Turgut Yalçınkaya, “Sezon ve bayram hazırlıklarımız başladı. Haziran ayının 15’ine kadar evlerimiz hazır olacak. Keşan Belediyemiz de yaz sezonuna hazır. Yollarımız asfaltlandı. Erikli’de bulunan marketler ve işletmeler açıldı” dedi.

YAZLIK KİRALARI UÇTU

Yalçınkaya, ülkeyi etkileyen ekonomik krizin tatil bölgelerini de etkilediğini ifade ederek, “Biliyorsunuz 6 Şubat’ta ülke olarak zor bir sınav verdik. Asrın felaketi yaşandı. Depremden sonra İstanbul’da ve Türkiye’de kiraların artması maliyetleri 3 katına çıkardı. Yazlık fiyatları geçen yıla oranla 2-3 katına ulaştı. Bunun başlıca sebebi, ülke ekonomisi. Geçen yıla oranla bakıldığında ev fiyatları kira fiyatları da hemen hemen aynı oranlarda attı. Bizim buralara tatil için gelen kitle ekonomiden en çok etkilenen kitle. Sabit maaşlı insanlar tatillerini 5 gün yerine 3 güne düşürmek zorunda kalıyor. Her şeye rağmen bu rakamlarla Türkiye’de tatil yapılacak Saros Körfezi’nden başka temiz bir mekan, temiz deniz ve sahil yok” şeklinde konuştu

Şu an tatil için kapasitenin yüzde 30’unun dolduğunu söyleyen Yalçınkaya, “Bayram yaklaştıkça bu oran  yüzde 100’e çıkacaktır. Saros’un incisi Erikli’de tatil yapmak isteyenlerin planlarını son dakikaya bırakmamalarını da rica ederim” diye konuştu.

SAROS'UN İNCİSİ ERİKLİ SAHİLİ

Keşan ilçesine bağlı bir köy olan Erikli Köyü'ne 2,5 kilometrelik mesafede bulunan Erikli Plajı, Saros Körfezi'nde bulunan, mavi bayraklı bir plajdır. Erikli Sahili, Trakya'da bulunan Ege Denizi sahil şeritlerindendir.

1960'lı yıllardan sonra yerleşime ilk önce çadır kampçılarıyla başlayan ve zamanımızda bir tatil kasabasına dönüşen bu tatil yöresi uzun ve güzel kumsalı, berrak ve temiz denizi ile yakın çevredeki tatilcileri kendisine çekiyor.

Trakya’nın Bodrum’u olarak tabir edilen bu doğa harikası yer Türkiye’nin en geniş plajlarından birine sahiptir. Ulaşımı oldukça kolay olan Erikli, İstanbul’a 260 kilometre, Edirne’ye 120 kilometre, Tekirdağ’a 113 kilometre mesafede bulunmaktadır.

ARZU ÖZDEMİR

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.