Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Yerli Müşteri Çikolatayı Taneyle Alıyor”

Edirne’de bir çikolata markası çalışanı Elif Uç, son dönemde çikolataya yapılan zammın satışları olumsuz etkilediğini belirtirken; “Yerli müşterimiz zaten gram hesabından ziyade çikolatayı taneyle alma yoluna girdi” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 11.07.2024 17:14
Haber Güncellenme Tarihi: 11.07.2024 17:16
Kaynak: HİLAL PEKER
“Yerli Müşteri Çikolatayı Taneyle Alıyor”

Edirne’de uzun yıllardır hizmet veren bir çikolata firması, kaliteli ürünleri ve müşteri memnuniyeti ile tanınıyor. Ancak artan maliyetler ve ekonomik dalgalanmalar nedeniyle ürün fiyatlarında yapılan artışlar, müşteri taleplerinde azalmaya neden oldu. Edirne’de ünlü bir çikolata markasında çalışan Elif Uç, son dönemde çikolataya yapılan zammın satışları ciddi şekilde etkilediğini belirtti.

Uç, çikolata üretiminde kullanılan hammaddelerin fiyatlarındaki artışın, maliyetleri artırdığını ve bu durumun fiyatlara yansıtılmak zorunda kaldığını belirtti.

“ZAMLAR OLUMSUZ ŞEKİLDE YANSIYOR”

Uç, konuya ilişkin açıklamasında; “Zam özelinde baktığımızda hem yerli müşteri, de hem yabancı müşteride gözle görülür bir düşüş var. Yabancı müşterilerin son dönemde olmaması sıkıntıydı. Bu sefer gelenlerde fiyatlardan şikayetçi olmaya başladı. Yerli müşterimiz zaten gram hesabından ziyade çikolatayı taneyle alma yoluna girdi. Zamlar olumsuz şekilde yansıyor. Çikolatadaki son zam bizi bayağı etkileyerek, talebi düşürdü” diye konuştu.

HİLAL PEKER

Kaynak: HİLAL PEKER

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.