Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yılmaz: Edirne’yi Türkiye’de temsil etmek istiyoruz

Edirne Dora Spor Kulübü Başkanı Volkan Yılmaz, hedeflerinin Türkiye Şampiyonası’nda Edirne’yi temsil etmek olduğunu söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 18.04.2024 20:33
Haber Güncellenme Tarihi: 18.04.2024 20:33
Kaynak: MERT ERİŞKİN
Yılmaz: Edirne’yi Türkiye’de temsil etmek istiyoruz

Edirne’de 2022 yılında Volkan Yılmaz ve İsmail Cihan Çokkaş tarafından kurulan Dora Spor Kulübü yetiştirdiği öğrencileriyle birlikte Edirne’yi en iyi şekilde temsil etmek için çalışıyor. Dora Spor Kulübü Başkanı Volkan Yılmaz, 2 kişi ile çıktıkları bu yolculukta, birlikte öğrenim gördüğü arkadaşlarının desteği ile büyüyerek geliştiklerini aktardı. Yılmaz, Edirne’yi Türkiye Şampiyonası’nda temsil etmek için yoğun bir şekilde çalıştıklarını vurguladı.

“ÇİÇEĞİ BURNUNDA BİR KULÜBÜZ”

Kulüp hakkında bilgi veren Yılmaz, “2022 yılının Kasım ayında ekip arkadaşım İsmail Cihan Çokkaş ile beraber kendi öğrendiklerimizi bir kulüp kurarak müsabakalara yönelik faaliyetlerde bulunma kararı aldık. Böylece yola çıkmış olduk.  Henüz çiçeği burnunda bir kulübüz. Yeni bir kulüp olduğumuz için çok fazla bir katılımımız yok. Minik kategorisi olarak adlandırabileceğimiz yaş grubunda eğitim verdiğimiz bir grubumuz var. Daha çok temel adımlama üzerine çalışılıyor. Halk oyunlarını yeni idrak ettikleri için ayakları alışması ve kulaklarının müziğe doyması amacıyla çalışmalarımız var. Bunun haricinde de gençler kategorisinde de müsabaka sporcularımız var. Amacımız bu gençler kategorisiyle alabilecekleri en iyi derecelerle ilimizi temsil etmek, halk oyunları adına ilimizde yeni şeyleri denemek ve yeni işler ortaya çıkarmak. Aslında 2 kişi diye yola çıktık ama üniversitedeki ekip arkadaşlarımız ile bir aile içerisindeyiz. Büyük çoğunluğu şehir dışında ama yarışma ortamı olduğu zaman kendi oynadığımız günlerdeki gibi bir araya gelebiliyoruz. Aynı ruhu yetiştirdiğimiz çocuklara empoze etmek istiyoruz. Bunu da yavaş yavaş başarmaya başladık” dedi.

“ÇOK GÜZEL TEPKİLER ALIYORUZ”

Kulübe karşı tepkilerin çok güzel olduğunu vurgulayan Yılmaz, “Şu anda minik kategorisinde eğitim gören yaklaşık 15-20 civarında öğrencimiz var. Müsabakalara yönelik hazırladığımız gençler kategorisinde 25 dansçımız var. Biz 2 kategoride yarışmalara katıldık gençler kategorisinde. Kulüpler Arası İl Birinciliği Yarışmalarında bunlardan geleneksel düzenlemeli dalda Artvin yöresiyle katıldık. Burada 22 dansçımız sahne aldı ve burada birincilik elde ettik. Düzenlemesiz dalda da Edirne yöresiyle birincilik kazandık. Burada da 16 dansçımız görev aldı. Önümüzdeki günlerde bölge yarışmaları olacak. İlimizi en güzel şekilde temsil etmek istiyoruz. Çocuklarımız da bunun için oldukça hevesli. Edirne halk oyunları camiası olarak, Trakya halk oyunları camiası olarak çok güzel tepkiler alıyoruz. Büyüklerimizden ne öğrendiysek çocuklarımıza uygulamak üzere bir misyon edindik” diye konuştu.

“ÜST DÜZEY PERFORMANSLA ÇALIŞIYORUZ”

Edirne’yi Türkiye Şampiyonası’nda temsil etmek için çalıştıklarını belirten Yılmaz, “Önümüzdeki sezonda hedefimiz her kategoride minikler, yıldızlar, gençler ve büyükler olmak üzere halk oyunları kategorilerinin tüm branşlarına katılmak istiyoruz. Kendimize böyle bir hedef koyduk. Minikler grubumuzda Kafkas yöresi çalışmalarına devam ediyoruz. Gençler kategorisinde de müsabakalara yönelik hazırlandığımız Artvin ve Edirne yöresi çalışmalarını sürdürüyoruz. İkisinde de üst düzey performanslar sergileyip bölge yarışmasına hazırlanıyoruz. Hedefimiz Bölge Şampiyonası’ndan çıkarak Edirne’mizi Türkiye Şampiyonası’na taşımak” ifadelerine yer verdi.

“SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZDAN BİLGİ ALABİLİRSİNİZ”

Kulübe katılmak isteyenlere bilgi veren Yılmaz, “Kulübümüze katılmak isteyen öğrencilerimiz sosyal medya hesaplarımızı takip ederek faaliyetlerimiz hakkında bilgi alabilirler. Yine sosyal medya üzerinden mesaj yoluyla yöneticilerimizle iletişime geçebilirler” şeklinde konuştu.

“TEŞEKKÜRÜ BİR BORÇ BİLİYORUZ”

Teşekkürlerini ileten Yılmaz, “Başta Edirne Gençlik Spor İl Müdürü Selim Ak’a, Spor Şube Müdürü’müz Murat Ulaşdır’a, Edirne Valiliğine, bizi yetiştiren hocalarımız Artvin yöresi için Mehmet Öngüner, Zeki Akalın, Murat Altuntaş, Eray Öztürk’e teşekkür ediyoruz. Karşılama yöresinde bu günlere gelmemizi sağlayan başta Murat İçkır, Kadir Sağdıç, İmdat Töremen, Şevsuvar Darcanoğlu, Fırat Nalcıoğlu’na ayriyeten teşekkürü bir borç biliyoruz” dedi.

MERT ERİŞKİN

Kaynak: MERT ERİŞKİN

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.