Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Trakya

Batı Ekspres - Edirne'nin Haber Sitesi - Trakya haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Trakya haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Roman öğrenciler ve öğretmenlerden oluşan korodan ikinci konser Haber

Roman öğrenciler ve öğretmenlerden oluşan korodan ikinci konser

13 Kasım Ortaokulu Müzik Öğretmeni Özlem Yalgın, öğrenciler ve öğretmenlerden oluşan koro kurmak istedi. Yalgın, tarafından 15 Roman öğrenci ve 15 öğretmenden oluşturulan koro okulda çalışmalarını sürdürerek kendilerini geliştirdi. Koro 9 Mayıs'ta Yahya Kemal Beyatlı Kültür Merkezindeki düzenlenecek konserde seslendirecekleri şarkılarla kulakların pasını silmeye hazırlanıyor. Okul Müdürü Gürsan Çil, bir yıl önce kurulan koronun ilk konserini geçen yıl verdiğini söyledi. Koronun her geçen gün daha da iyi olduğunu ifade eden Çil, "Öğrencilerle, öğretmenlerimizin aynı koroda yer alması keyif verici. Koroyla hedefimiz öğrencilerimizin okula devamlılığını artırmak. Koronun yanı sıra düzenlediğimiz kurslarla öğrencilerin okula daha severek gelmesini sağlamak istiyoruz. Çocukları hayata daha iyi hazırlamaya devam edeceğiz." dedi. Müzik öğretmeni Özlem Yalgın da koroyla kısa sürede güzel çalışmalar yaptıklarını aktararak, 9 Mayıs'ta düzenlenecek konserde uşak ve rast makamında eseler seslendirerek müzikseverlere keyif bir akşam yaşatacaklarını dile getirdi. Koroda yer alan öğretmen Simay Eren de öğrencilerle aynı koroda şarkılar seslendirmenin keyif verici olduğunu belirtti. Öğrencilerden Hülya Koltuk ise öğretmenleriyle aynı koroda olmaktan mutlu olduğunu aktararak, öğretmenlerine teşekkür etti.

Onkologlar Trakya Buluşmaları etkinliğine katıldı Haber

Onkologlar Trakya Buluşmaları etkinliğine katıldı

Edirne’de Avrasya Onkoloji Derneği (AVOD) tarafından bir otelde AVOD Trakya Buluşmaları etkinliği düzenlendi. Toplantı Başkanı Trakya Üniversitesi Tıbbi Onkoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Bülent Erdoğan, “Trakya Bölgesi’nde görev yapan bütün medikal onkologları, uzmanları, öğretim üyelerini ve henüz eğitim almakta olan fellowları bir araya getirip ortak bir dil oluşturmak” dedi. “SON DÖNEMDEKİ GELİŞMELERİ TARTIŞACAĞIZ” Program hakkında bilgi veren Toplantı Başkanı Trakya Üniversitesi Tıbbi Onkoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Bülent Erdoğan, “Bugün Avrasya Onkoloji Derneği bünyesinde bir etkinlik gerçekleştiriyoruz. Amacımız da Trakya Bölgesi’nde görev yapan bütün medikal onkologları, uzmanları, öğretim üyelerini ve henüz eğitim almakta olan fellowları bir araya getirip ortak bir dil oluşturmak amacıyla hem tanışmak hem projeler geliştirmek hem de son dönemdeki gelişmeleri konuşmak, tartışmak için toplandık. Trakya Üniversitesi, Trakya Bölgesi’ndeki en büyük üniversite hastanesi. Ve onkoloji hastanemizde en büyük onkoloji merkezi. Bunun dışında bütün patoloji, nükleer tıp, radyoloji, genetik, radyasyon onkolojisi, patolojisi her şeyi tam donanımlı bir hastane, kanser hastalarının tedavisi için ve bu bölgenin de en önemli merkezi. Dolayısıyla bu bölgede bir tanışıklığın oluşmasını ve kanser hastalarını bölgemizde daha iyi nasıl tedavi edebiliriz? Birlikte nasıl çalışabiliriz? Daha iyi, daha kısa sürede hastalara en iyi hizmeti nasıl sunabiliriz? Bunları da bu toplantıda konuşacağız. Bugün iki oturumumuz var. En sonunda kanser hastalarının psikolojik durumları, onların yakınlarının durumuyla ilgili de bir farkındalık oluşturmak için bir oturumumuz olacak. Bununla beraber yeni başlayan fellowlarımız medikal onkologlarımız için bir meme kursu düzenledik. Orada da sadece meme Kanseri konusundaki son gelişmeleri tartışacağız. Pazar günü öğlene kadar toplantılarımız olacak. Burada da sadece hastaların bakımını nasıl yapmamız gerekiyor? Bunların oluşan işte bulantı, kusmayı tedaviyle ilişkili ve hastalıkla ilişkili yan etkileri nasıl tedavi edeceğimiz bize fellowlarımız asistanlarımızı anlatacak” diye konuştu. MERT ERİŞKİN

Tarım profesöründen "çevreci üretim" uyarısı Haber

Tarım profesöründen "çevreci üretim" uyarısı

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fadul Önemli, doğaya zarar vermeden üretim yapmanın iklim değişikliğinin etkilerini azaltacağını belirtti. Önemli, son yıllarda iklim değişikliğin olumsuz etkilerinin arttığını, Türkiye'nin son yıllarda yeterli kadar yağış almadığını vurgulayarak, aniden ve yüksek miktardaki yağışların da üründeki verimi olumsuz etkilediğini söyledi. İklim değişikliği nedeniyle nisan ayında yapılan ayçiçeği ekiminin mayıs ayı sonuna kaydığını hatırlatan Önemli, bazı üreticilerin ise kuraklıktan etkilenmemesi için ekimi şubat ayında gerçekleştirdiğini dile getirdi. Çiftçilerin son yıllarda kuru tarım uygulamalarına yöneldiğini aktaran Önemli, şöyle konuştu: "Yazın yağış olduğunda pulluğu kullanabilirdik ama şu anda pulluktan vazgeçmek gerekir. İklim değişikliği ile pulluğun doğaya olumsuz etkisi ortaya çıkmaya başladı. Bunu bölgemizdeki çiftçilerimize toplantılar düzenleyerek anlatıyoruz, bu bilgilerin yaygınlaşması için ülke çapında projelerin artırılması gerekiyor. Bilinçsiz ve aşırı işleme doğaya da zarar veriyor. Önceden tarlalarda gördüğümüz yılanları, fareleri göremiyoruz, leylekler yok. Bunu kendimiz bu hale getirdik. Üreticileri tamamıyla suçlamıyoruz ama bu konuya dikkat çekmeliyiz. Tarlanın kenarındaki çalılıkları, gölge yapan ağacı verimi düşünüyor diye ortadan kaldırdık. Böylece yavaş yavaş tüm dünyada iklim değişikliği ortaya çıkmaya başladı." "BİR DAMLA SU BOŞA AKMAMALI" Prof. Dr. Önemli, tarımdaki bilinçsizliğin iklim değişikliğinin etkilerini artırdığını dile getirdi. İklim değişikliğinin tarımda verimi azalttığını bu nedenle de tarımsal nüfusun azalmaya başladığına dikkati çeken Önemli, şunları kaydetti: "İklim değişikliğini durdurabilir miyiz? İklim değişikliğini durdurmak için düşen yağışın bir damlasını denize akıtmamalıyız. Her bir tutacağımız damla iklim değişikliğinin hızını durduracaktır. Daha fazla yapacağımız barajlarla bunun önünce geçebiliriz. Bu bir gerçek. Bitki örtüsü yeni yağışları çeker. Göller, göletler buharlaşmayla yeni yağışların oluşumunda etkilidir. Yağan yağışların bir damlasını bile denize akıtmadan nasıl tutabiliriz ve belirli yerlerde toplarız ona dönmemiz, yönelmemiz gerekir."

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.