Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Akın; "Edirne'de yeni bir dönem başlıyor"

CHP'den Edirne Belediye Başkanlığı'na seçilen Filiz Gencan Akın, Edirne'nin Belediye Başkanı olacağını söyleyerek; "Edirne'de yeni bir dönem başlıyor" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 01.04.2024 01:02
Haber Güncellenme Tarihi: 01.04.2024 01:13
Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ
Akın; "Edirne'de yeni bir dönem başlıyor"

Edirne'de 31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri sonucunda Cumhuriyet Halk Partisi'nden (CHP) Belediye Başkanlığı görevine seçildiği kesinleşen Av. Filiz Gencan Akın, basın mensuplarına açıklama yaptı.

Akın'a, CHP Edirne İl Örgütü'nde düzenlediği basın açıklamasına İl Başkanı Samet Kahraman, Merkez İlçe Başkanı Yücel Balkanlı ve Milletvekili Ediz Ün de eşlik etti.

"EDİRNE'NİN BELEDİYE BAŞKANI OLACAĞIM"

Akın, elde ettikleri verilere göre seçimde önde gittiklerini söyleyerek; "Elimizdeki verilere göre şu anda önde gidiyoruz. Şu an itibariyle gayet iyi bir vaziyetteyiz. Seçimde bu şekilde sonuçlanacak gibi gözüküyor. Ben hep şunu söyledim; sen, ben yok, biz varız. Biz bu işi hep beraber başardık. Çok gururlu ve mutluyum. Buradan oy veren, oy vermeyen tüm hemşehrilerime çok teşekkür ediyorum. Ben bundan sonra Edirne'nin belediye başkanı olacağım. Hep ailemiz gün geçtikçe büyüyecek dedik. Bizler daha kalabalık olacağız, daha çok birlikte olalım dedik. O yüzden bugün de o noktadayız" ifadelerini kullandı.

"SÖYLEMLERİMİZ EYLEME DÖNÜŞECEK"

İşinin bundan sonra başlayacağını belirten Akın; "Mücadelemiz bundan sonra başlıyor. Edirne için yeni bir gelecek inşa edeceğiz. Bunu yine hep beraber yapacağız. Buradan örgütümüzü de çok teşekkür ediyorum. Hep beraber mücadelenin üstesinden geldik. O yüzden çok gururlu ve mutluyum. Buradan bütün hemşehrilerime sesleniyorum. Sağ olun, var olun. Bu yeni dönemde söylemlerimizin eyleme dönüşleri olacak" dedi.

"TÜRKİYE'DE YENİ BİR DÖNEM BAŞLIYOR"

Türkiye genelindeki seçim sonuçlarını da değerlendiren Akın; "Gerçekten şimdi tabii buradaki sonuçlara odaklandık ama Türkiye'de de çok güzel sonuçlar oluyor. Edirne kazanacak dedik, Türkiye kazanacak dedik, Cumhuriyet kazanacak dedik. Dediğimiz gibi de oldu. O yüzden çok mutluyuz. Burada yereldeki değişim gerçekten çok umut verici. Aynı zamanda Türkiye'de de öyle. Birçok yeri kazandık. Çok mutluyuz. Çok gururluyuz. Bundan sonra artık hem Edirne'de hem Türkiye'de yeni bir dönem başlıyor ve bu yeniden hepimiz için çok güzel olacak" sözlerine yer verdi.

"ONLARI MAHCUP ETMEYECEĞİM"

Edirne tarihinde ilk kadın belediye başkanı olduğu için mutlu ve gururlu olduğunu söyleyen Akın; "Bütün hemşehrilerime de çok teşekkür ederim. Bizi bu göreve layık gördüler. Ben de onları mahcup etmeyeceğim. Dediğim gibi söylemlerimizin eyleme dönüştüğü, tüm vaatlerimizin yerine getirildiği bir dönemi hep beraber yaşayacağız" dedi.

"KEŞAN, HAVSA VE LALAPAŞA'YI GERİ ALDIK"

İl Başkanı Kahraman da CHP'nin ilçelerdeki sonuçlarını değerlendirirken; "Her yerde güzel bir kutlama yapıyoruz şu anda. İlçelerimizde de beldelerimizde de aynı şekilde. Havsa, Lalapaşa ve Keşan'ı da geri aldık. Ama şöyle bir durum da var. Edirne merkezde bir önceki seçimde ittifak olarak girmiştik. Bu seçimde de tek başına girdik ve bu gücümüzü burada Filiz başkanım ile birlikte tek başına gösterdik açıkçası. Kadınlarımız önde olduğu sürece her yerde başarı çok rahat geliyor. Bunu da bugün gördük aslında. Şimdi girilmeyen sandıklarımız çok az kaldı. YSK sandıkları biraz daha ağır giriyor. Ancak ıslak mühürlü imzalar bizim elimize ulaşıyor. Çoğunluğunu girdik. Çok az kaldı. Çok öndeyiz. Fark kapanacak gibi değil. Yarın itibariyle Filiz başkanı Edirne çok yoracak. Ama Filiz başkan da buna çok hazır açıkçası" ifadelerine yer verdi.

"5 YIL BOYUNCA SAHADA OLACAĞIZ"

Akın ise Kahraman'ın dile getirdiği yorulmak tabirini kabul etmediğini belirterek; "Yorulmak tabirini asla kabul etmiyorum. Daha yeni başlıyoruz. Edirne için biz ne kadar mücadele etsek ne kadar çalışsak, gerçekten az. Biz, gece gündüz demeden sözümüzü tutacağız. Nasıl seçim kampanyasında sahadaydık, bu 5 yıl boyunca da sahada olacağız. Yarın itibariyle de çalışmalarımıza başlayacağız" diye konuştu.

Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.