Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP’de “ön seçim” sesleri

Edirne CHP’de birçok kişi ve kesim adayların belirlenmesi konusunda ön seçim isteğini yüksek sesle ifade etmeye başladı.

Haber Giriş Tarihi: 11.12.2023 23:51
Haber Güncellenme Tarihi: 11.12.2023 23:51
Kaynak: MURAT SAVAŞ
CHP’de “ön seçim” sesleri

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Edirne örgütlerinde kişi ve kesim adayın belirlenmesi konusunda ön seçim istiyor.

“PARTİLİLERİME GÜVENİYORUM”

CHP’den Edirne İl Genel Meclisi üye aday adayı olan Erdal Akgün “Ulu Önderimizin partisinde alın teri ve emeği olmayanları engellemenin tek yolu üye bazında ön seçim yapmaktır. İl Genel Meclisi üye adaylarının belirlenmesi konusunda kesinlikle ön seçim istiyorum. Sonradan CHP’li olunmaz, CHP’li doğulur. Ben partililerime güveniyorum” dedi.

KEŞAN DA ÖN SEÇİM İSTİYOR

Bir önceki yerel seçimlerde CHP Genel Merkezi’nin atadığı belediye başkan adayına tepkiler yüzünden belediyeyi kaybeden CHP Keşan Örgütü’nde de özellikle belediye başkan aday adayları ön seçim istiyor. Üye bazında yapılacak bir seçimde birinci çıkanın aday gösterilmesi durumunda bu adayın desteklenmesi konusunda tüm aday adaylarının hemfikir olduğu belirtiliyor

SÜLOĞLU DA ÖN SEÇİM İSTİYOR

CHP’nin Süloğlu örgütünde de ön seçim isteği var. Süloğlu’nda mevcut CHP’li Belediye Başkanı Mehmet Ormankıran başkanlık konusunda yeniden aday oldu. Ormankıran’ın rakibi yok. Ancak özellikle il genel meclisi adaylığı konusunda tüm üyeleri kapsayacak bir ön seçim isteği var.

CHP’DE PRENSİP KARARLARI

Edinilen bilgiye göre CHP Genel Merkezi, nüfusu 30 bini aşmayan yerlerde ön seçim yapıp oradaki üyelerine sorarak aday sıralaması yapacak. Nüfusu 30 bini aşan yerlerde ise ön seçim yapmayacak. Bu yerlerde adaylar yapılacak anketlerle belirlenecek. Ancak o il, ilçe ve beldede işbaşındaki belediye CHP’li ise bir de memnuniyet anketi yapılacak.

Edirne’nin Keşan ve Uzunköprü ilçelerinin nüfusu 30 bini aştığı için ön seçim kapsamına girmiyor. Ancak tüm adayların mutabakatı durumunda bu tür yerlerde de ön seçim yapılabileceği konuşuluyor.

MURAT SAVAŞ

Kaynak: MURAT SAVAŞ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.