Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TİP’ten pankartlı “Atalay” açıklaması

TİP Edirne İl Örgütü, TİP Hatay Milletvekili Can Atalay’ın milletvekilliğinin düşürülmesinin ardından Edirne Adalet Sarayı önünde basın açıklaması yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 02.02.2024 00:30
Haber Güncellenme Tarihi: 02.02.2024 00:30
Kaynak: HİLAL PEKER
TİP’ten pankartlı “Atalay” açıklaması

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Edirne İl Örgütü, TİP Hatay Milletvekili Can Atalay’ın, Yargıtay 3. Ceza Dairesi’nin verdiği kararın Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) okunarak milletvekilliğinin düşürülmesinin ardından açıklama yaptı.

Edirne Adalet Sarayı önünde gerçekleştirilen açıklamaya TİP İl Örgütü Yönetimi, Öğrenci Kolektifleri üyeleri de destek verdiler. Açıklamayı, TİP avukatı Merve Demir okudu. Demir, Atalay’ın 14 Mayıs Genel Seçimlerinde milletvekilliği adaylığının Yüksek Seçim Kurulu tarafından kabul edildiğini hatırlatarak Atalay hakkında hukuk dışı karar verildiğini ve Hatay halkının iradesinin yok sayılarak milletvekilliğinin düşürüldüğünü belirtti. Yargıtay 3. Ceza Dairesi’nin Anayasa’yı tanımamaya devam ederek AYM kararını hiçe saydığını söyleyen Demir, AYM’ye bir başvuru daha yapılmasına ve başvuru sonucu Atalay’ın tahliye edilmesine oy birliğiyle karar verilmesine rağmen tutukluluğuna devam edildiğini ifade etti.

“HATAY HALKI VEKİLİNE KAVUŞACAK”

Hatay halkının er ya da geç vekili Can Atalay’a kavuşacağını söyleyen Demir; “Gezi’nin en güzel çocuklarından biri olan Can Atalay, 14 Mayıs Genel Seçimlerinde partimiz tarafından milletvekili adayı gösterilmiş ve Can'ın milletvekili olabileceği Yüksek Seçim Kurulu tarafından kabul edilmiştir. Hatay halkı, iradesini ortaya koyarak Can Atalay’ı milletvekili seçmiş ve Can’a milletvekili mazbatası verilmiştir. Meclis’te milletvekillerinin yemin etmek için kürsüye çağırıldığı esnada Can Atalay’ın adı ‘Hatay milletvekili’ olarak okunmuş ve Can Atalay partimiz tarafından Meclis Başkanlığı için aday gösterilmiştir. Can Atalay’ın Meclis Başkanlığına adaylığı kabul edilmiş, ayrıca Meclis’teki tüm siyasi partilerin oy birliği ile Can Atalay, TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu üyesi olmuştur. Dolayısıyla, ortada Can Atalay’ın milletvekili sıfatı kazandığına dair hiçbir şüphe yoktur. Can Atalay er ya da geç esir tutulduğu o dört duvar arasından çıkacak. Hatay halkı vekiline kavuşacak” diye konuştu.

Kaynak: HİLAL PEKER

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.