Edirne’de 18 Mart Şehitler Günü dolayısıyla anma programı Halk Eğitimi Merkezi’nde gerçekleştirildi. Programda günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı Üsteğmen Caner Yıldırım yaptı.

Üsteğmen Caner Yıldırım konuşmasında, Çanakkale Deniz Zaferi’nin Türk milletinin bağımsızlık mücadelesindeki dönüm noktalarından biri olduğunu belirterek, 18 Mart 1915’te kazanılan zaferin tüm dünyaya Türk milletinin azmini ve kararlılığını gösterdiğini ifade etti.

Programda ayrıca Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mesajı okundu. Anma etkinlikleri kapsamında şehir genelinde düzenlenen şiir, resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi. Program, öğrencilerin Çanakkale Büyük Bir Destan isimli orotoryonun sahnelenmesi ile devam etti.

MEHMET EFECAN HIDIROĞLU
Kaynak: MEHMET EFECAN HIDIROĞLU