Hava Durumu

Edirne’de Ailelere ‘Çocuk Güvenliği’ Eğitimi

‎Edirne’de düzenlenen etkinlikte ailelere çocuk güvenliği eğitimi verildi.

Haber Giriş Tarihi: 26.04.2026 21:03
Haber Güncellenme Tarihi: 26.04.2026 21:06
Kaynak: ŞENER URFA
Edirne’de Ailelere ‘Çocuk Güvenliği’ Eğitimi

‎Edirne'de Cumhuriyetin Özgür Kadınları Derneği, son dönemde yaşanan üzücü olayların ardından çocukların güvenliği ve sağlıklı bir gelecek inşası amacıyla "Gör, Duy, Önlem Al" temalı bir aile bilinçlendirme semineri düzenledi.

‎Dernek ofisinde gerçekleştirilen seminerde Sosyolog Merve Aşacı, ailelere çocukların dijital ve fiziksel dünyadaki güvenliğini sağlama yöntemleri konusunda kapsamlı bilgiler aktardı. Toplumda farkındalık oluşturma çalışmaları çerçevesinde düzenlenen etkinlikte, ebeveynlerin çocuklarıyla kuracağı iletişimin önemi ve risk faktörlerine karşı alınabilecek önleyici tedbirler masaya yatırıldı.

‎Cumhuriyetin Özgür Kadınları Derneği Başkanı Zuhal Azseven, son dönemde çocuklara yönelik artan şiddet ve istismar olaylarına dikkat çekti. Azseven, dernek faaliyetleri çerçevesinde önceliklerinin çocukların güvenliği olduğunu belirterek, "Çocuklarımızın huzur içinde büyüyeceği bir toplum inşa etmek temel görevimizdir. Yaşanan üzücü olaylar karşısında sadece üzülmek yetmez; ebeveynler olarak daha bilinçli, daha dikkatli olmak ve 'Gör, Duy, Önlem Al' prensibiyle hareket etmek zorundayız" ifadelerini kullandı.

ŞENER URFA

Kaynak: ŞENER URFA

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.