Edirne’de çocukların gelişim süreçlerinde karşılaşılan öğrenme güçlüklerine dikkat çekmek amacıyla önemli bir farkındalık etkinliği düzenlendi. Edirne Çocuk Hakları Derneği ile ASG Edirne Araştırma ve Yönlendirme Merkezi iş birliğiyle gerçekleştirilen “Çocuklarda Özel Öğrenme Güçlükleri” programı bugün Atatürk Kültür Merkezi’nde yapıldı.

Etkinliğin açılış konuşmasını Edirne Çocuk Hakları Derneği Başkanı Av. Nebahat Çavuş yaptı. Çavuş, çocukların eğitim süreçlerinde erken farkındalığın önemine dikkat çekerek ailelerin ve eğitimcilerin bilinçlendirilmesinin büyük önem taşıdığını ifade etti.

Programda uzman konuşmacı Uzm. Açelya Sivrikaya Giray, özel öğrenme güçlüğü yaşayan çocukların eğitim hayatında karşılaştıkları sorunlar hakkında bilgiler verdi. Sunumda özellikle disleksiye dikkat çekilirken, öğrenme güçlüğünün bir hastalık değil gelişimsel bir farklılık olduğu vurgulandı.

Etkinlikte ailelere erken tanının önemi, çocukların eğitim süreçlerinde nasıl desteklenmesi gerektiği ve öğrenme güçlüğü yaşayan bireylerin sosyal yaşamda karşılaştığı zorluklar hakkında da bilgilendirme yapıldı.

Katılımcılar program sonunda uzmanlara sorular yönelterek merak ettikleri konular hakkında bilgi alma fırsatı buldu.
HİLAL PEKER
Kaynak: HİLAL PEKER