Edirne Belediyesi, kentte yıllardır hizmet alamayan bölgelerde çalışmalarını hızlandırdı. Yeni İmaret Mahallesi Hıdır Baba Türbesi çevresinde başlatılan taş yol çalışmalarıyla bozuk zeminlerin yenilenmesi ve sokakların daha güvenli hale getirilmesi hedefleniyor.

Çalışmalar kapsamında, deforme olmuş taşlar sökülerek yerine dayanıklı ve estetik görünüme sahip yeni parke taşları döşeniyor. Belediye ekipleri, aynı zamanda yağmur suyu giderleri ve çevre düzenlemesi gibi tamamlayıcı düzenlemeleri de yapıyor.

Edirne Belediye Başkanı Filiz Gencan Akın, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, “Yıldırım ve Yeni İmaret’te 10 yıldır hizmet görmeyen sokaklar var. Bu mahallelerde yol ve altyapı sorunlarını çözmek için ekiplerimizle sahadayız. Edirne’nin 28 mahallesinin 28’i de bizim için eşit derecede kıymetlidir” dedi. Çalışmaların, kısa süre içinde tamamlanarak bölge halkının kullanımına sunulması planlanıyor.
MEHMET EFECAN HIDIROĞLU
Kaynak: MEHMET EFECAN HIDIROĞLU