Edirne’de okul sezonunun yaklaşmasıyla birlikte okul kıyafetlerine olan ilgi arttı. Yaklaşık iki ay önce mağaza açan Nurşah Kanarya, forma satışlarının yükseldiğini belirtti. Okul kıyafeti alırken velilerin takım halinde alma zorunluluğu olmadan parça parça alma imkanı olduğunu belirten Kanarya, hiçbir dayatmanın olmadığını aktardı.
Bu yıl yürürlüğe giren okul kıyafeti zorunluluğuna da değinen Kanarya, velilerin karardan memnun olduğunu aktardı. Okul formalarının aidiyet duygusunu geliştirdiğini ve çocukların marka farklılıklarını ortadan kaldırdığını belirten Kanarya, kendilerinin de bu kararı olumlu karşıladıklarını aktardı.

Okul kıyafeti alan velilere karşı herhangi bir dayatma olmadığını belirten Kanarya, “Mağazamızı açalı yaklaşık iki ay oldu. Bu yıl beklediğimin çok üzerinde bir ilgi gördük. Okul kıyafeti alacak vatandaşlar kıyafetleri istediği gibi alabiliyor. Burada hiçbir dayatma yok. ‘Takım halinde almak zorundasınız’ gibi bir şart yok. Fiyat aralıkları parçaya göre değişiyor. İki parçalı okul kıyafeti olan da var, altı parçalı olan da. Kimi veliler sadece kısa kollu tişört ve pantolonla başlamak istiyor; bu da bin 200- bin 300 TL arasında başlıyor. Okul kıyafetlerinde ortalama bin TL ile 3 bin 500 TL arasında fiyat aralığı olduğunu söyleyebilirim” dedi.
Okul kıyafeti zorunluluğu hakkında konuşan Kanarya, “Bu yıl okul kıyafetleri zorunlu hale geldi. Veliler bu karardan oldukça memnun kaldı. Çünkü okul formaları aidiyet duygusunu geliştiriyor. Aynı zamanda disiplinin bir göstergesi; kimin öğrenci, kimin öğrenci olmadığını net bir şekilde ortaya koyuyor. Çocuklar arasındaki marka farklılıklarını ortadan kaldırıyor. Biz de bu durumdan memnunuz; çünkü çocuklar kendilerini eşit hissediyorlar” ifadelerine yer verdi.

Okul kıyafetlerinde çocukların sağlığına önem verdiklerini aktaran Kanarya, “Ürünlerimizi üretirken çocuklarımızın sağlığını göz önünde bulundurarak uygun kumaşlar kullanıyoruz. Çünkü çocuklarımız yılın 190 günü bu formaları giyiyor. Okul kıyafetlerinin üretiminde pamuk ağırlıklı kumaşlara özen gösteriyoruz. Elastan dediğimiz madde çocuklarda alerjiye neden olabiliyor ve kullanımı da çok sağlıklı değil. Kısa vadede tercih edilse de uzun vadede tercih edilen bir kumaş değil. Penyelerimizi ise 40/1 süprem penyeden yaptırıyoruz. Bunlar elbette yıpranacak ama daha geç yıpranmasını sağlıyor. İlkokul çocuklarında ip kullanımı yasak; ipler ya iç tarafta olmalı ya da hiç olmamalı. Montlarda ise ip hiç kullanılmamalı. Bunlara da özen gösteriyoruz. Pedagojik esasları dikkate alarak ürünlerimizi seçiyor, dikimini gerçekleştiriyor ve velilerimize sunuyoruz” sözlerine yer verdi.
MERT ERİŞKİN
Kaynak: MERT ERİŞKİN