Edirne’de bugün gerçekleştirilen İl Genel Meclisi haziran ayı 3’üncü toplantısında Su Kanalizasyon ve Katı Atık Hizmetleri Komisyonu Başkanı İsmail Aliş, Keşan, İpsala ve Enez ilçelerinin köylerinde bulunana yangın vanalarının durumu hakkında hazırlanan raporu sundu. Raporda 3 ilçenin 65 köyünde 109 vana olduğu ancak 40 tanesinin arızalı olduğu açıklandı.
Yaz aylarının gelmesi ile birlikte artan yangınlara karşı en önemli tedbirlerin yangın vanaları olduğunu belirten Aliş, 3 ilçenin köylerinin durumunu tek tek sıraladı. Aliş’in yaptığı sunum doğrultusunda
Yapılan sunum doğrultusunda Edirne’nin 3 ilçesinin 65 köyünde toplan 109 vana olduğu tespit edilirken; bu vanaların 69’inin aktif olarak çalıştığı ancak 40 vananın arızalı ya da çalışmadığı aktarıldı.
MEHMET EFECAN HIDIROĞLU
Kaynak: MEHMET EFECAN HIDIROĞLU