Hava Durumu

Enez'de Yeni Aile Destek Merkezi Açıldı

Edirne Valisi Yunus Sezer Aile Destek Merkezi açılışında “TOKİ Konutlarımızda yaşayan vatandaşlarımız için güzel bir buluşma alanı olacak” sözleri ile merkezin önemine dikkat çekti.

Haber Giriş Tarihi: 13.10.2025 16:35
Haber Güncellenme Tarihi: 13.10.2025 16:37
Kaynak: MEHMET EFECAN HIDIROĞLU
Enez'de Yeni Aile Destek Merkezi Açıldı

Edirne Valisi Yunus Sezer, Enez’de hizmete açılan Aile Destek Merkezi’nin (ADEM) açılışına katıldı. Açılış programında öğrenciler tarafından Vali Sezer’e ritim gösterisi sunuldu. Merkez, 7 oda, bir salon ve bir mutfağı ile çeşitli kurslar ve ücretsiz kreş ile vatandaşlara hizmet verecek.

Aile Destek Merkezi’nin hem çocuklar hem de yetişkinler için sosyal bir alan olacağını belirten Vali Sezer, “Buradaki TOKİ konutlarımızda bulunan kıymetli hemşehrilerimizin vakitlerini geçirebilecekleri, eğitim alabilecekleri, halk eğitimi kurslarının açılacağı, çocuklarımızın derslerine destek amacıyla yardımcı olunacağı bir mekan isteniliyordu” dedi.

Vali Sezer, merkezin daha önce Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından Sevgi Evleri’ndeki çocukların kamp alanı olarak kullanıldığını hatırlatarak, “Buradaki çocuklarımız yazın burada kamp yapıyorlardı. Ancak kaymakamımız onlara yeni bir kamp alanı ayarladı. Böylece burayı TOKİ konutlarında oturan kıymetli hemşehrilerimizin, hayırla kullanacakları, güzel vakit geçirecekleri ve birbirleriyle olan muhabbetlerini artıracakları bir alan olarak bugün açıyoruz” ifadelerini kullandı.

Konuşmasında merkezin toplumsal faydasına dikkat çeken Sezer, “Aile Sosyal Politikalar Bakanlığımıza, ilçe kaymakamımıza, belediye başkanımıza teşekkür ediyorum. Güle güle kullanın. Ağzınızın tadıyla evlatlarınızı güzel yetiştirin, sizler de güzel vakit geçirin. Aynı zamanda açılacak kurslarla da inşallah güzel meslekler edinin” diyerek sözlerini tamamladı.

MEHMET EFECAN HIDIROĞLU

Kaynak: MEHMET EFECAN HIDIROĞLU

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.