Hava Durumu

Gencan: “Edirne Su Kriziyle Değil Çözümlerle Anılacak”

Edirne Belediye Başkanı Av. Filiz Gencan, kentte uzun süredir devam eden su sorununa çözüm için başlatılan altyapı yenileme çalışmalarının başladığını duyurdu. Gencan, “Şehrimiz artık su kriziyle değil, çözümleriyle anılacak” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 25.10.2025 13:57
Haber Güncellenme Tarihi: 25.10.2025 14:00
Kaynak: MEHMET EFECAN HIDIROĞLU
Gencan: “Edirne Su Kriziyle Değil Çözümlerle Anılacak”

Edirne Belediyesi, kentin en kritik bölgelerinden biri olan Mithatpaşa ve Dilaverbey Mahalleleri’nde altyapı yenileme çalışmalarını başlattı. Çalışmaların ilk gününde sahada incelemelerde bulunan Edirne Belediye Başkanı Av. Filiz Gencan, yürütülen çalışmalarla kentin kronik su probleminin kalıcı olarak çözüleceğini söyledi.

Başkan Gencan, su sorununun uzun yıllardır Edirne’nin gündeminde yer aldığını belirterek, “Bugün şehrimiz için çok önemli bir çalışmayı başlatıyoruz. Bu, bugünün değil geçmişten gelen bir sorunun cesaretle ele alınmasıdır. Biz hiçbir zaman krizlerin arkasına sığınmadık, mazeret üretmedik. Kamu kaynaklarını en doğru şekilde kullanarak bu kronik sorunu çözeceğiz” dedi.

Yaklaşık 14 kilometrelik içme suyu hattı yenileneceğini ifade eden Gencan, “Bu sadece 2 mahallemizi değil, kentin genel su basıncını da etkileyecek. Böylece hem kayıp - kaçak oranını azaltacağız hem de Edirne’nin sürdürülebilir su altyapısını güçlendireceğiz” diye konuştu.

Kuraklık ve iklim koşullarının su krizini derinleştirdiğini vurgulayan Gencan, Edirne Belediyesi’nin çevre dostu bir anlayışla hareket ettiğini belirterek şunları söyledi:

"Su krizi yalnızca kuraklıkla açıklanamaz. Kentimizdeki yüksek kayıp - kaçak oranı da bu durumun önemli bir nedeni. Bu çalışma ile hem su tasarrufu sağlayacağız hem de çevreye duyarlı bir altyapı oluşturacağız. Artık Edirne, su krizini değil, bu krizi çözmüş bir şehir olmayı konuşacak.”

Çalışmaların kış mevsimi öncesinde yoğunlaştırılacağını belirten Gencan, olası yol bozulmaları ve geçici aksaklıklar konusunda da vatandaşlardan anlayış beklediklerini ifade etti.

Edirne Belediye Başkanı Filiz Gencan, “Zor bir iş ama bu şehir için çok önemli. Her gün sahada olacağım. Bu süreci titizlikle ve şeffaflıkla yöneteceğiz. Edirne’nin güçlü altyapısı, güçlü geleceği için çalışıyoruz” sözleriyle açıklamasını tamamladı.

MEHMET EFECAN HIDIROĞLU

Kaynak: MEHMET EFECAN HIDIROĞLU

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.