Edirne’de Vakıflar Haftası etkinlikleri kapsamında vakıf eserleri eskiz çalışmaları sergisi açıldı.
Edirne Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Trakya Üniversitesi Osmanlı Medeniyeti Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi ve Edirne Uygulama ve Araştırma Merkezi iş birliğinde yapılan çalışmalar, II. Beyazıt Külliyesi Camii Avlusunda sergileniyor. Serginin açılışında konuşan Edirne Vakıflar Bölge Müdürü Ahmet Saraç, “Vakıflar Haftası kapsamında Trakya Üniversitemizin destekleriyle beraber Edirne’de bulunan vakıf eserlerinin “Görünenin Ardındaki” temalı bir sergisini açıyoruz. Bu çalışmalarda bize destek veren Osmanlı Medeniyeti Çalışmaları Uygulama Araştırma Merkezi, Edirne Uygulama ve Araştırma Merkezine ve çizimleri yapan öğrencilerimizde teşekkür ediyorum” dedi.
Açılışta kurdele kesimi öncesi konuşan Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Hatipler çok farklı bir çalışma olduğunu belirterek; “Bu çalışmayı farklı kılan hususiyet bir yönüyle ilki gerçekleştirmiş olması. Vakıflar Bölge Müdürlüğü’yle, Üniversitemiz birlikte bir çalışma ortaya koydular. Mimari çalışmalarda genellikle görünen üzerine yoğunlaşan bir sistem söz konusuydu. Bu çalışmada arkadaşlarımız farklı bir dizayn ortaya koyarak görüneni bırakarak, görünenin ardındaki saklı kalanı, görünmeyeni, beldi de asıl görülmesi gerekeni ortaya çıkardılar” ifadelerini kullandı.
40 üniversite öğrencisinin, 40 eserinin sergilendiği açılışa, Edirne İl Emniyet Müdürü Onur Karaburun ve Edirne İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Soytürk de katıldı.
ŞENER ŞENTÜRK
Kaynak: ŞENER ŞENTÜRK