Edirne Belediye Başkanlığı ve Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü'nün su krizini çözmek için birlikte hareket ettiklerini açıklayan Sezer, Süloğlu Barajı’ndan uzun yıllardır şehre su verilmediği için boruların eskidiğini ve borularda patlamaların yaşamadığını söyledi.
Sezer, "Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü şu an belediyeye her türlü desteği veriyor, kentte bulunan su kuyularının sayısının artırılması için ortak bir karar alındı. Belediyemizin çalışmaları ne durumda bilmiyorum. DSİ tarafından Süloğlu'ndaki hatta çalışma yapılacak önümüzdeki hafta ihalesi yapılacak. Belediye de kendi hatlarında çalışma yaparsa suyu sağlıkla şehre getireceğiz" dedi.
Edirnespor ile ilgili de açıklamalarda bulunan Sezer, Edirnespor'a çok fazla destek göremiyoruz. Spor maliyetli bir iş, valilik olarak artık bunu kaldıramıyoruz. Geçen sene çok zorlandık, para istemediğimiz yer kalmadı. İstediğimiz yerlerden de sitemle para alabildik. Ben bu sene başka birilerinin öncülük yapmasını istiyorum. Şu ana kadar gördüğüm kadarıyla bir kurum elini taşın altına koymadı. Şu an kayyum başvurusu yok" açıklamasında bulundu.
ŞENER URFA
Kaynak: ŞENER URFA