Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

2 ilçe sınırına kömür ocağı projesi

Keşan’a bağlı Küçükdoğanca köyü ile Malkara’ya bağlı Yaylagöne Mahallesi sınırları içinde planlanan kömür ocağı projesi için ÇED süreci başlatıldı. Projenin ruhsat alanının orman, hazine ve tarım vasfı ile kayıtlı taşınmazlardan oluştuğu açıklandı.

Haber Giriş Tarihi: 02.04.2024 16:37
Haber Güncellenme Tarihi: 02.04.2024 16:40
Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ
2 ilçe sınırına kömür ocağı projesi

Edirne’nin Keşan ilçesine bağlı Küçükdoğanca köyü ile Tekirdağ’ın Malkara ilçesine bağlı Yaylagöne Mahallesi sınırları içinde Kömür İşletmeleri Anonim Şirketi tarafından planlanan kömür ocağı projesi için Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) süreci başlatıldı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ÇED Genel Müdürlüğü tarafından yapılan duyuruda, dördüncü grup kömür ocağı projesi için Edirne Valiliği’ne sunulan proje tanıtım dosyasının incelendiği ve ÇED sürecinin başlatıldığını açıklandı. Duyuruda ayrıca projenin tanıtım dosyasına da yer verildi.

19,06 HEKTARLIK BÖLÜMÜ EDİRNE’DE

Projenin tanıtım dosyasına göre; 348,97 hektarlık ruhsat sahasının 24,30 hektarlık kısmında linyit kömürü üretimi gerçekleştirileceği belirtildi. Faaliyet alanının 19,06 hektarlık bölümünün Edirne ve 5,24 hektarlık bölümünün ise Tekirdağ il sınırları içerisinde kaldığı açıklanan dosyada, söz konusu ruhsat alanının orman, hazine ve tarım vasfı ile kayıtlı taşınmazlardan oluştuğuna yer verildi.

KÜÇÜKDOĞANCA KÖYÜNE BİN 384 METRE MESAFEDE

Faaliyet kapsamında açık işletme yöntemi ile günlük 600 ton linyit üretimi gerçekleştirileceği açıklanan dosyada proje kapsamında patlatma işlemi yapılmayacağı ve kırma-eleme vb. tesis bulunmayacağına da yer verildi. Planlanan faaliyetin 7-10 yıl arasında sürdürüleceği ön görülen dosyada proje ömrü boyunca 1 milyon 800 bin ton linyit madeninin çıkarılması planlanıyor. Proje alanı, Küçükdoğanca köy sınırına yaklaşık bin 384 metre mesafede yer alırken; proje alanına 3 bin 250 metre mesafede de Yaylagöne köyü bulunuyor.

UĞUR AKAGÜNDÜZ

Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.