Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

2’inci Adli Yardım Protokolü imzalandı

Adli Yardım Projesi Protokolünün 2024 yılı devamı için bugün Edirne Barosu hizmet binasında Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ve Edirne Baro Başkanı Av. Gökhan Karakoç arasında 2’ncisi yapılan Adli Yardım Protokolü imza töreni gerçekleşti.

Haber Giriş Tarihi: 19.02.2024 13:08
Haber Güncellenme Tarihi: 19.02.2024 13:10
Kaynak: HİLAL PEKER
2’inci Adli Yardım Protokolü imzalandı

Edirne Barosu’nun Ekim Ayı Olağan toplantısında meclise sunduğu Adli Yardım Projesi, hukuk mahkemelerinde yardıma ihtiyacı olan vatandaşlara hukuki desteğin sağlanması için görüşülüp karara bağlanan Adli Yardım Protokolü, 9 Ekim 2023’te imzalanmıştı. Bugün ise Adli Yardım Protokolünün 2024 yılı devamı sebebi ile gerçekleşen imza töreni, Edirne Barosu Hizmet Binasında Recep Gürkan ve Edirne Baro Başkanı Av. Gökhan Karakoç tarafından imzalandı.

Dezavantajlı vatandaşların adalete erişimine katkıda bulunabildikleri için mutlu olduklarını belirten Karakoç, desteklerini esirgemeyen Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’a teşekkür etti. Karakoç, Ekim ayından bu yana Adli Yardım Protokolü sayesinde Edirne’de 102 dezavantajlı vatandaşın hakkını aramasına olanak sağladığını ifade ederek bugün devamı niteliğinde 2’incisini imzaladıklarını ifade etti.

“2024 YILI İÇİN 1 MİLYON LİRA DESTEK”

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan projenin ihtiyacı olan vatandaşlara ulaştığının mutluluğunu yaşadıklarını ve 2024 yılı için bir milyon lira bütçe ayırmaya karar verdiklerini belirterek; “2023 yılında yaptığımız protokolle Edirne Baromuza 250 bin lira değerinde bir destekte bulunduk. Buradan savunmaya ihtiyacı olan 102 yurttaşımızın bundan yararlandığını çok mühim bir mutlulukla öğrendim. Protokol’ün devamı kapsamında 2’ncisini ben teklif ettim Gökhan başkanımıza. Umarım sonraki yıllarda da bu artarak devam eder. 2024 yılında da 2’inci protokolümüzü imzalayacağız. Biz Belediye Meclisi olarak kararımızı aldık. 2024 yılı için bir milyon lira ile bunu 4 kat arttırarak ki ne kadar kıymetli olduğunu gördük. İstatistiğe göre 400’e yakın vatandaşımız yararlanacak. Umarım benden sonra da bizden sonra da bu süreç artarak devam eder ve adalete erişim olgusundan, duygusundan ihtiyacı olan bütün vatandaşlarımız ulaşır” diye konuştu.

Edirne Belediye Başkan Yardımcıları Selçuk Çakır, Ertuğrul Tanrıkulu, Yaver Tetik, Baro eski başkanlarından Alper Pınar, Türk Hava Kurumu Edirne Şube Başkanı Coşkun Molla ve çok sayıda baro üyesi avukatın da hazır bulunduğu tören Recep Gürkan ve Gökhan Karakoç’un protokolü imzalamasının ardından sona erdi.

HİLAL PEKER

Kaynak: HİLAL PEKER

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.