Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Akşener: “Sedefçi bütün anketlerde birinci”

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, yerel seçim çalışmaları kapsamında Edirne’ye geldi. Esnaf ziyaretleri öncesinde Saraçlar Caddesinin girişinde vatandaşlara seslendi. Edirne’de İYİ Parti adayı Hamdi Sedefçi’nin bütün anketlerde önde olduğunu ileri süren Akşener, CHP’nin ‘AK Parti kazanacak, Hamdi Sedefçi çekilsin’ dediğini söyleyerek; “Buna bizim Rumeli’de yan gel Osman derler” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 26.03.2024 16:20
Haber Güncellenme Tarihi: 26.03.2024 17:21
Kaynak: ŞENER ŞENTÜRK
Akşener: “Sedefçi bütün anketlerde birinci”

Yerel seçimlere sayılı günler kala İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Edirne’de Saraçlar Caddesi’nde esnaf ziyaretlerinde bulundu. Saraçlar Caddesi girişinde hayli kalabalık bir partili grubu tarafından karşılanan Akşener, caddenin girişinde vatandaşlara seslendi.

Edirne’de tüm anketlerde Hamdi Sedefçi’nin birinci, AK Parti adayının ikinci, CHP’nin ise üçüncü olduğunu söyleyen Akşener, CHP’nin, ‘AK Parti kazanacak, Hamdi Sedefçi çekilsin’ dediğini söyleyerek, “Buna bizim Rumeli’de yan gel Osman derler” ifadelerini kullandı.

Akşener konuşmasının devamında; “Bugün buraya sizin benden çok daha uzun süredir tanıdığınız bildiğiniz, Edirne’nin efsane başkanı Hamdi Sedefçi beyefendiye oy istemeye geldim. Hamdi Bey aday olduktan sonra elbette gereğini yaptı, çok çalıştı ve bu çalışmanın neticesinde bugün Edirne’de bütün anketlerde birinci sırada. İkinci sırada AK Parti, üçüncü sırada da CHP var. Emekli aç aç, size kim el uzatacaksa ona oy verin. Bugün buraya gelip Hamdi Başkan çekilsin, aksi takdirde AK Parti kazanıyor denmesi en basit haliyle ayıptır. Sizlerin kalbine girip, sizlerin oyuna talip olmak başka bir şey. Ama bedavadan ‘AK Parti kazanmasın, kendisi çekilsin biz kazanalım.’ Bunun adına bizim Rumeli köylerinde yan gel Osman denir. Ben Rumeli kızıyım, köy kızıyım. Asortik asortik yerlerden gelenler fakirin fukaranın halini bilmediği gibi, kentin umutlarının da nereye gittiğini bilmiyor. Ben öncelikle şunu söyleyeyim. Hamdi Sedefçi birinci sırada. Kendisini çok güçlü getirin ki biz de iktidarın her türlü gücünü bilek gücüyle büke büke Edirne’ye getirelim” diye konuştu.

“AK PARTİ CIZ! CHP CIZ! ONDAN SONRA ÇIRAK ÇIKAN SİZ”

Konuşmasında emeklilerin durumuna, atama bekleyen öğretmenlere ve çiftçinin durumuna da değinen Akşener; “Emekliyi konuşan yok, 100 bin öğretmen atanmasını verilen söze rağmen konuşan yok. Çiftçinin durumunu, mazotu, emekliyi, yemi, gübreyi konuşan yok. Ne güzel! AK Parti gelir cız, CHP gelir cız. Ondan sonra çırak çıkan siz. Size kim iyi hizmet edecekse ona oy verin. Ben ilk defa sizden şahsen oy istiyorum. Ben bu güne kadar hep birilerine kazandırdım, bu defa bu kardeşinize oy verin, güçlendirin bakın haklarınızı nasıl söke söke alıyor. Emekliler Edirne’de de aç, Hakkari’de, Ağrı’da da aç. Sayın Erdoğan; seçime kaldı 5 gün. Her şey senin iki dudağın arasında. Emeklilerin bayram ikramiyesini 7 bin lira yapacaksın. Emeklilere seyyanen 11 bin lira zam vereceksin ve en düşük emekli maaşını asgari ücret kadar yapacaksın. Yaptın yaptın yapmadın bütün emeklilerin oylarına şahsen talibim. Bakın görün söke söke bu haklarınızı nasıl iktidardan alacağım. 100 bin öğretmen tayin edeceğiz dedin. O öğretmenleri sen yetiştirdin, o okulları sen açtın. Meslektaşlarıma bu 100 bin atamayı yaptın yaptın, yok eğer yapmıyorsan bu bütün meslektaşlarımın oyuna talibim. O zaman görün bu 100 bin öğretmeni nasıl tayin ettiriyorum. Bir de o mülakatları kaldıracaksın. O mülakatlardaki torpili kaldıracaksın” ifadelerini kullandı.

“EDİRNE’NİN CUMHURİYET KENTİ OLARAK KALMASINI İSTİYORUM”

Akşener, konuşmasının sonunda, “Hamdi Sedefçi’yi helal oylarınızla seçeceksiniz inşallah ve ondan sonra göreceksiniz hizmet nasıl yapılıyormuş” diyerek Sedefçi’yi kürsüye davet etti. Büyük bir coşku ile karşılanan Sedefçi; “Saygıdeğer Edirneliler, akşam CHP lideri Özgür Özel resmen Edirne’yi kaybettik, tüm anketler bunu gösteriyor, 10 puan gerideyiz dediği halde Hamdi Başkan çekilsin, bize destek versin diyor. Anketlerde şu anda yüzde 37 biz, 35 AK Parti, 21 CHP var. Ben sizlerden, Cumhuriyet şehrinden, tüm CHP’lilerin, İYİ Partililerin tüm Cumhuriyetçilerin birlik olmasını istiyorum, Cumhuriyetin bayrağını göndere çekmek istiyorum, en yukarıya çıkartmak istiyorum. Edirne’nin Cumhuriyet kenti olarak kalmasını istiyorum. Edirne’ye 1 Nisan’da İYİ Parti güneşi doğacak, Edirne kazanacak, Türkiye aydınlanacak, güzel günler, huzurlu günler yaşayacağız” dedi.

ŞENER ŞENTÜRK 

Kaynak: ŞENER ŞENTÜRK

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.