Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Atkoşan; “Usulsüz bir çalışma söz konusu değil”

UPEK Başkanı Yüksel Barış Atkoşan, UPEK önceki dönem Başkanı Bülent Reisoğlu’nun usulsüzlük iddialarına yanıt verdi. Atkoşan, usulsüz bir çalışma olmadığını savunurken; Reisoğlu’nun iddialarının doğru olmadığını ve hesabını hukuk aracılığıyla soracağını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 29.03.2024 15:16
Haber Güncellenme Tarihi: 29.03.2024 15:18
Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ
Atkoşan; “Usulsüz bir çalışma söz konusu değil”

Ulus Pazarı Esnaf Kooperatifi (UPEK) Başkanı Yüksel Barış Atkoşan, UPEK önceki dönem Başkanı Bülent Reisoğlu’nun, kooperatif yönetiminin pazarda usulsüzlük iddiası ile ilgili konuştu.

Atkoşan, Reisoğlu’nun iddialarına yanıt verirken; kendisiyle devam eden bir hukuki sürecin bulunduğunu açıkladı. Reisoğlu’na tepki gösteren Atkoşan, konuyla ilgili de hukuka başvuracağını belirtirken; iddiaların iftiradan ibaret olduğunu savundu.

“USULSÜZ BİR ÇALIŞMA SÖZ KONUSU DEĞİL”

Reisoğlu’nun 20 yıl boyunca UPEK Başkanlığı yaptıktan sonra seçimli genel kurulda seçimi kaybetmesinin ardından açıklama yapmasının talihsizlik olduğunu söyleyen Atkoşan; “En hafif tabir ile utanmazlık ve aymazlıktır. 20 yıl boyunca burada ekmek yemiş olduğu kooperatife, Edirne halkına, Edirne’de tezgâh açan tüm esnaf arkadaşlarımıza büyük bir saygısızlıktır. Ulus Pazarı Esnaf Kooperatifi, 2004’ten bugün itibariyle 2024’e kadar 20 yıldan beri kaliteli ürünleri en uygun fiyata müşteri ile buluşturan bir yapıdır. Herhangi usulsüz bir çalışma söz konusu bile değildir. 20 yıldır çalışmalar nasıl devam ediyorsa o şekilde devam etmektedir” ifadelerini kullandı.

“HESABINI HUKUKEN SORACAĞIM”

Atkoşan, Reisoğlu’nun iddialarının yalan ve iftiradan ibaret olduğunu savunurken; “Bununla ilgili kendisiyle devam eden bir hukuki sürecimiz var. Ama o bilgileri yanlış veriyor. Bunların üzerine yenileri de eklenecek. İftira ve karalama ile ilgili çamur at izi kalsın taktiğini asla yanına bırakmayacağım. Hukuk önünde sonuna kadar hesabını soracağım. 6 ay önceki genel kuruldan sonra seçimi kaybetmiş ve başkanlığı sona ermiştir. Kooperatif kasasındaki parayı tarafımıza teslim etmemiştir. Bunun üzerine kendisi ve 2 yönetim kurulu üyesi ile ilgili dava açtık. Davamız hâlâ devam ediyor. Bize bu konuda geri adım attırmak için bayağı bir mücadele sarf etti. Geri adım atmayacağımızı da bir ay önceki olağanüstü genel kurulumuzda oy birliğiyle mahkemeye sevkleri sağlandıktan sonra anladı. Gayesi tamamı ile karalama, kamuoyuna yanlış bilgi vermedir. Elinde hiçbir resmi belge yok. A4 kâğıda doldurduğu baştan savma bilgilerle hem kamuoyunu, hem de basını yanlış yönlendirmeye çalışıyor. Bu noktada bunların hesabını hukuken kendisinden soracağım” dedi.

“ELİNDE HİÇBİR RESMİ BELGE YOK”

Makbuzsuz para toplama iddiasını da kabul etmeyen Atkoşan; “Söz konusu bile değil. UPEK, 20 yıldır burada nasıl devam ediyorsa, yeni yönetim döneminde de aynı şekilde devam ediyor. Tüm tahsilatlar makbuzlu toplanmakta, tüm harcamalar da makbuz veya bankadan yapılmaktadır. Her şey kayıt altındadır. Bana Edirne Cumhuriyet Savcılığı’ndan intikal eden hiçbir şey yok. İstanbul Anadolu Cumhuriyet Savcılığı’ndan ifadeye çağırılma gibi bir durumum var. Gerekli ifademi de vereceğim. Yaptığı şikâyetin hiçbir mesneti yok. Tamamı ile iddiadan ibaret. Elinde hiçbir resmi belge, bilgi olmadan tamamı ile karalamaya yönelik iftira durumunda diyebilirim. Bu konuyla ilgili kendisinden hukuken sonuna kadar hesabını soracağım. Bu konular, kooperatifin iç konularıdır. Varsa şikâyeti olan isteyen, istediği merciye şikâyetini yapabilir. Fakat kendisinin belirttiği üzere ondan başka hiç şikâyetçi yoktur. Seçimi kaybetmeyi hazmedememiştir. Fakat bunu getirip de özellikle yerel seçimler öncesi Edirne’de basın toplantısı düzenlemek suretiyle, elinde hiçbir belge, bilgi olmadan bu şekilde ifşa etmesi son derece çirkindir. Edirne'nin gündemi bu değildir, olması da mümkün değildir. Pazardaki esnafımız şu anda gayet güzel, halinden memnun bir şekilde ticaretine devam etmektedir. Onun haricinde şikâyetçi olan bir tane esnaf yoktur” sözlerine yer verdi.

“EDİRNE ESNAFIMIZLA ET VE TIRNAK GİBİYİZ”

Atkoşan, Ulus Pazarı’ndan Edirne esnafının uzaklaştırıldığına dair iddiaları da reddederken; “Söz konusu bile olamaz. Başkan adaylarımızla pazarımızı geziyoruz. Gönül rahatlığıyla, alnımız açık bir şekilde pazarımızın tüm sokaklarını dolaştık. Edirneli esnafımız ile başkan adaylarımızı özellikle buluşturuyoruz. Böyle bir şey söz konusu değildir. Biz, Edirneli esnafımızla 2004 yılından bugüne et ve tırnak gibi olmuşuz. Böyle bir şey söz konusu bile olamaz” dedi.

“TÜM ÇALIŞMALARIMIZ YASALDIR”

Konuyla ilgili Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın açıklamalarını da sosyal medyada gördüğünü belirten Atkoşan; “Başkanımızın açıklamalarını sosyal medyada gördüm. Sabah makamına çıktığımda başkanımız makamında yoktu. Fakat bizim tüm çalışmalarımız yasaldır. 2004 yılında nasıl çalışmaya başlamışsak, 2024 yılında da aynı şekilde çalışıyoruz. İddia ettiği hususların hepsi tamamı ile iftiradan ibarettir” diye konuştu.

UĞUR AKAGÜNDÜZ

Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.