Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakan Bak; “Mahallelelere sahalar yapacağız”

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Okuldan Spora ve Mahalle Ligi projesi tanıtım töreninde spor yatırımlarının devam edeceğini söyleyerek, “Edirne'mizin mahallelerine halı sahalar yapacağız, basketbol saha salonlar yapacağız. Her şey sizin için. Spor yapmaya devam” ifadelerine yer verdi.

Haber Giriş Tarihi: 03.03.2024 14:25
Haber Güncellenme Tarihi: 03.03.2024 14:30
Kaynak: MERT ERİŞKİN
Bakan Bak; “Mahallelelere sahalar yapacağız”

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, Sükrüpaşa Kompleksi'nde düzenlenen Okuldan Spora ve Mahalle Ligi projesi tanıtım törenine katıldı.

Programa Edirne Valisi Yunus Sezer, AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, Edirne Gençlik ve Spor İl Müdürü Selim Ak, Edirne İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Önder Arpacı, Edirne İl Kültür Turizm Müdürü Kemal Soytürk, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Engin Makak, AK Parti Edirne İl Başkan Vekili Aydoğan Akıncı, Cumhur İttifakı Belediye Başkan Adayı Belgin İba, AK Parti Edirne Belediye Meclis Üyeliği ve İl Genel Meclisi Üyeliği adayları ile parti üyeleri, öğrenciler, öğretmenler ve vatandaşlar katıldı.

BAKAN BAK ÇOCUKLARLA OYUN OYNADI

Tören ilk olarak Murat Mermer konseri ile başladı. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, öğrenciler ile yakından ilgilenirken; masa tenisi, voleybol, bilek güreşi, bisiklet sürme, futbol gibi oynadı. Herkesin spor yapacağına değinen Edirne Valisi Yunus Sezer, “Bizler sizlerin her zaman yanında olacağız. Beraber kötü alışkanlıklardan uzak durarak 7’den 70’e herkes spora devam edecek” dedi.

“SPOR YATIRIMLARINA DEVAM EDECEĞİZ”

Okuldan Spora Mahalle Ligi Projesi’nin güzel olduğuna söyleyen Bakan Bak, “Edirne Valiliği’nin organize ettiği bu güzel organizasyona katılmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Okuldan Spora Mahalle Ligi güzel bir proje. Gerçekten herkese teşekkür ediyorum. Türkiye'nin dört bir yanında spora yatırımlar yapıyoruz. Cumhurbaşkanı’mız Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde Türkiye'nin spor tesisleri açısından devrim yapan bir ülke haline getirdik. Her yerde sahalar teşvikler var. Bugün de buraya geldik. Edirne'mizin mahallelerine, halı sahalar yapacağız, basketbol saha salonlar yapacağız. Her şey sizin için. Spor yapmaya devam. Edirnespor'a da bir stadyum yapıyoruz. 10 bin kişilik. Hayırlı olsun diyoruz. İçinizden Avrupa Dünya Olimpiyat Şampiyonları çıkacak. Sporcu eğitim Merkezi Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezleri'yle beraber Türkiye, spor ülkesi olma yolunda devam ediyor. Bu güzel projede emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Yaklaşık 6 bin 500 çocuğumuz spor yapıyor. Valiliğimiz onlara malzeme verdi. Spor yatırımları devam edeceğiz” ifadelerine yer verdi.

“EDİRNE’YE KADIN ELİ DEĞSİN”

Cumhur İttifakı Edirne Belediye Başkan adayı Belgin İba’ya destek isteyen Bakan Bak; “Başkana da desteği İstiyoruz. Edirne’ye kadın eli değsin. Belgin Başkan çocukları çok seviyor, çok destek veriyor” diye konuştu.

“ÜLKEMİZİN GELECEĞİ SİZLERSİNİZ”

Ailelerin çocukları spor tesislerine yönlendirmesi gerektiğini vurgulayan Bakan Bak, “Yüzme bilmeyen kalmasın projesiyle yaklaşık on bin çocuğumuza yüzme öğrettik. Yetenek taramasıyla 4 milyon çocuğumuzu değişik spor branşlarına yönlendirdik. Kulüplerin sayısının artmasını istiyoruz. Buradan okullardaki müdürlerimize, öğretmenlerimize, beden eğitimi öğretmenlerine, amatör spor kulüp yöneticilerine teşekkür ediyoruz. Ülkemizin geleceği sizlersiniz. Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak tekrar sesleniyoruz ailelere. Diyoruz ki; çocuklarınızı spor tesislerine getirin. Bizim en büyük görevlerimizden bir tanesi bağımlılıkla mücadele. Alkolle, içkiyle, uyuşturucuyla mücadele, onun için spora devam, enerjiye devam, maçlara devam, antrenörlerimize teşekkür ediyoruz. Sizlere teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

ROMAN HAVASI OYNADI

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Edirne Valisi Yunus Sezer, AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, Cumhur İttifakı Belediye Başkan Adayı Belgin İba kurulan sahneye çıkarak çocuklarla birlikte roman havası oynadı. Program roman havası eşliğinde sona erdi.

MERT ERİŞKİN

Kaynak: MERT ERİŞKİN

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.