Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Baklava alırken nelere dikkat etmeliyiz?

Edirne’de 27 yıldır baklavacılık yapan İbrahim Halil Özer, baklava alırken dikkat edilmesi gereken püf noktaları açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 07.04.2024 00:06
Haber Güncellenme Tarihi: 07.04.2024 00:06
Kaynak: MERT ERİŞKİN
Baklava alırken nelere dikkat etmeliyiz?

Edirne’nin Çilingirler Caddesi’nde 27 yıldır baklavacılık yapan İbrahim Halil Özer, Ramazan Bayramı’na sayılı günler kala baklava alırken dikkat edilmesi gereken konuları açıkladı. Vatandaşlara çağrıda bulunan Özer, “Mümkün oldukça ucuz tatlı almamaya çalışsınlar” dedi.

İŞTE DOĞRU BAKLAVANIN PÜF NOKTALARI

Özer, “Doğru baklava almak isteyen vatandaşlarımızın dikkat etmesi gereken bazı püf noktaları var. Öncelikle doğru ve güzel baklava yüzde yüz pancar şekerinden olması gerekiyor. Bir kilo cevizin ücreti 300 TL’den satılıyor. En iyi fıstık bin TL’den satılıyor. O yüzden mümkün oldukça ucuz tatlı almamaya çalışsınlar. Şu anda Antep’te bile baklava 900 ve bin TL arasında. Edirne’de iyi bir baklava almak istiyorsanız 650 ve 750 TL arasındaki baklavaları tercih etmeniz gerekiyor. Benim vatandaşlardan tek ricam tatlının tadına baksınlar. Tadına bakmadan hiçbir baklavayı almasınlar. Baklavayı ısırdıkları zaman da çıtır bir ses çıkarması gerekiyor. En önemli püf noktası bu. Hamur gibi olan baklavaların tercih edilmemesi gerekiyor. Ben Edirne İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve belediyemizden rica ediyorum. Denetimler çok iyi yapılsın ve baklavalar tahlile götürsünler. Bunlar vatandaşlarımızın sağlığı için çok önemli noktalardır” dedi.

MERT ERİŞKİN

Kaynak: MERT ERİŞKİN

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.