Edirne’nin tarımsal üretiminde önemli bir yere sahip olan çeltik için Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) 2026 yılı alım fiyatlarını açıkladı. AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, açıklanan fiyatların çiftçinin emeğini koruduğunu belirterek tüm üreticilere hayırlı ve bereketli olmasını temenni etti.
TMO tarafından belirlenen çeltik alım fiyatları ton başına; Baldo grubu için 40 bin TL, Cammeo grubu için 38 bin TL ve Osmancık grubu için 32 bin TL olarak açıklandı.
Çeltik alımları için randevuların 24 Ocak tarihinde başlayacağı, alımların ise 26 Ocak itibarıyla gerçekleştirileceği bildirildi. Belgin İba, Edirne’nin can damarı olan çeltik üretiminin her zaman öncelikleri arasında yer aldığını vurgulayarak, üreticinin alın terinin korunmaya devam edeceğini ifade etti.
HABER MERKEZİ
Kaynak: Haber Merkezi