Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP’nin meclis ziyaretinde Uzunköprü konuşuldu

CHP İl Örgütü, Merkez İlçe Örgütü ve Havsa Kadın Kolları, İl Genel Meclisi’ni ziyaret etti. İl Örgütü ziyaretinde Grup Sözcüsü Mustafa Üstün, Uzunköprü Belediye Başkanlığı kaybetmenin acı faturasını en ağır şekilde ödediklerini söylerken; İl Başkanı Samet Kahraman, kaybedilmesinin nedenini açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 24.04.2024 18:15
Haber Güncellenme Tarihi: 24.04.2024 18:15
Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ
CHP’nin meclis ziyaretinde Uzunköprü konuşuldu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Edirne İl Örgütü, Merkez İlçe Örgütü ve Havsa İlçe Kadın Kolları, İl Genel Meclisi’ni ziyaret etti.

Ziyarette İl Genel Meclisi Başkanlığı’na seçilen Çiğdem Gegeoğlu ve meclis üyelerini tebrik eden CHP heyetleri, görevlerinde başarılar dilediler.

“EDİRNE’YE HİZMET ETMEYE HAZIRIZ”

CHP İl Başkanı Samet Kahraman ve yönetim kurulu üyeleri, Gegeoğlu ve CHP’li meclis üyeleri ile meclis salonunda bir araya geldi. Ziyarette konuşan Başkan Gegeoğlu, ziyaret için teşekkür ederken; “CHP gerçekten büyük bir aile. Bazen her ailenin içinde olduğu gibi kırılırız ama iş neticeye geldiğinde sizleri gördüğümde en yakın akrabamı görmüş gibi hissediyorum. Sizlerin de desteğiyle mecliste bir tarih yazdık. Edirne’de bir ilki yaşıyoruz. Meclis üyesi arkadaşlarımız da bu anlamda destek oldular. Çalışmalarımıza başladık. İnancımız tam. Hepsi bölgelerinin ihtiyaçlarına hakim. O yüzden 1-0 önde başladık, avantajlıyız. İlk günden bu yana çalışmaya devam ediyoruz. Şu anda görev dağılımlarına devam ediyoruz. Bizde seçimler devam ediyor. Edirne’de 5 yıl hizmet etmek üzere bizler hazırız” ifadelerini kullandı.

“MECLİSTE SAYIMIZ YÜZDE 35 CİVARINDA ARTTI”

Gegeoğlu’nun konuşmasının ardından ziyarette konuşan İl Başkanı Kahraman, Gegeoğlu ve meclis üyelerine teşekkür ederek; “Hepiniz çok büyük bir emek sarf ettiniz ve bizleri çok gururlandırdınız. Çünkü ciddi anlamda sayı artışı yaptık ve Edirne’nin dört bir tarafında çok güzel bir çalışma sergiledik. Ama işimiz şimdi başlıyor. O çalışma, bugün buralarda olmak içindi. Ama bugün burada olduktan sonra Edirne’ye hizmet başlıyor. Bizim talebimiz, sizlerin burada yapacaklarınızdır. Biz çalışmaya başlarken Edirne için kim elini taşın altına koyuyorsa, siyasi parti gözetmeksizin onlarla birlikte Edirne’ye hizmet etmeye varız demiştik. Bu şiarla da devam ediyoruz. Sizler de bu şekilde çalışıyorsunuz. Bu dönemde bize çok ciddi anlamda görev verildi. Geçen döneme göre sayımız da yüzde 35 civarında arttı. Edirne büyük bir sorumluluk verdi. Bu sorumluluk neticesinde hep beraber çalışmamız lazım. 5 sene sonunda; ‘Biz bunu verdik ama bu verdiklerimiz emanet’ sözünü duymamamız lazım. Onun için çok ciddi anlamda çalışmamız, damgamızı da vurmamız lazım. Biz bunu yapabilecek güçteyiz. Çünkü meclis çok dirayetli kişilerle oluştu” dedi.

“HER YERİN KIRMIZIYA BOYANMASININ BİR ANLAMI VAR”

İl Örgütü olarak her zaman meclis üyelerinin arkasında olduklarını söyleyen Kahraman; “Ama Edirne için de her şeyi yapmamız lazım. Biz Edirne ölçeğinde konuşuyoruz ama halkımız Türkiye ölçeğinde büyük bir sorumluluk yükledi. Her yerin kırmızıya boyanmasının bir anlamı vardı. Ama o anlamı şimdi bizim taçlandırmamız lazım. Çünkü halk omuzlarımıza büyük bir yük koydu. Çalışarak verdikleri oyun hakkını vermemiz lazım. Bunu da yapacağız ve çok çalışacağız” sözlerine yer verdi.

“DOKUNMADIK İNSAN BIRAKMAMALIYIZ”

Kahraman’ın ardından ziyarette söz alan CHP Grup Sözcüsü Mustafa Üstün de ziyaret için teşekkür ederken; “CHP, 2028 yılında siyasi iktidara yürüyor. Biz de bu yürüyüşün temel taşlarından birisi olacağız. Bir siyasi ideolojiyi yukarıya taşımanın en ana unsurlarından birisi yerel yönetimlerdir. Yerel yönetimlerde yakaladığımız başarı, bizi sistematik olarak yukarıya itecektir. Bizim, seçim bölgelerimizde dokunmadık insan, gidilmedik köy, girilmedik ev bırakmamamız lazım. Herkesin sorunlarını tek tek dinlememiz lazım. Herkese tek tek yardımcı olmalıyız. Özellikle muhtarlarla ve köylerin içinde bilhassa partililerimizle yapmalıyız. Partili kanadı daha yaygınlaştırmamız lazım. Seçildikten sonra il genel meclisi üyeleri, muhtarların üzerinden bir çalışma yürütüyor. Yasal olarak doğru bir uygulama ama partililerimizi bu işin içine daha aktif sokmak zorundayız. Köylerde çalışacağız ama İl Genel Meclisi’ni seçerken şehir merkezlerinden de oy veriliyor. Şehir merkezlerine de ayrı bir özen göstermemiz lazım. Çünkü kırsalda nüfus günden güne düşüyor. Şehir merkezlerinde ciddi anlamda çalışma yapmamız lazım. Uzunköprü merkeze bağlı 3 mahallede çalışmaya başladık. Neden o mahallelerden az oy alıyoruz? Bunların tespitlerini yapmamız lazım” dedi.

“UZUNKÖPRÜ’DE ACI FATURAYI EN AĞIR ŞEKİLDE ÖDEDİK”

CHP’nin Uzunköprü’de acı bir seçim dönemi geçirdiklerini belirten Üstün; “Hoşgörü ve diyalogdan hiçbir zaman kopmamamız lazım. Biz bunun acı faturasını bu seçimlerde en ağır şekilde ödedik. Böyle bir trajedi durumuna geldi. Onun için çok iyi çalışmamız lazım” ifadelerine yer verdi.

“BİZE BİZDEN BAŞKA RAKİP YOK”

Üstün’ün sözlerine haklı olduğunu belirten Kahraman; “Maalesef ki orada kaybetmemizi sağlayan yine kendi içimizdekiler. Ne olursa olsun biz seçimi kazandırmalıyız. Ondan sonra beraber olmak zorunda değiliz. Herkes beraber olmak zorunda değil ama partililik bunu gerektirir. Orada seçimi kazandırmalıyız. Kazandırdıktan sonra mücadele etmeliyiz. Bizi dinamik tutan, içimizde yaptığımız yarışlardır. Yarışlarda birbirimizin karşısına çıkabiliriz. Sahaya indiğimiz zaman aslında bize bizden başka rakip yok. Orada kaybetmemizin sebebi bu aslında. Orada hatalar var ama o hatalar, bizim bir başka partiyle sandıktan intikam alma şeyini göstermez. Çünkü şahıslar kaybetmiyor, parti kaybediyor. CHP’nin bayrağı iniyor. O olgunluğu göstermeyenler var. Aynısını burada da yaşadık. Ama çok mücadele ettik. Küçük yerlerde bunun toleresi biraz zor oluyor. Uzunköprü’de bunu yaşadık. 80 oy ile kaybettik” dedi. Ziyaretler, mecliste hatıra fotoğraflarının çektirilmesi ile sona erdi.

UĞUR AKAGÜNDÜZ

Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.