Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Çocuklarımız sevgiyle büyüyen çiçeklerdir”

CHP Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” nedeniyle basın açıklamasında bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 19.04.2024 13:13
Haber Güncellenme Tarihi: 19.04.2024 13:14
Kaynak: Haber Merkezi
“Çocuklarımız sevgiyle büyüyen çiçeklerdir”

Cumhuriyet Halk Merkezi Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle yaptığı açıklamada şunlara yer verdi:

“Bundan tam 104 yıl önce Mustafa Kemal’in önderliğinde emperyalizme karşı verilen ve tüm dünyada mazlum milletlere esin kaynağı olmuş şanlı bağımsızlık mücadelemizin Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışı ile taçlandırıldığı 23 Nisan’ı gururla, coşkuyla, heyecanla anıyor ve kutluyoruz.

Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarının önderliğinde 23 Nisan 1920’de Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılması ile ulusumuz ve milletimiz çağdaş ve aydınlık bir yolculuğa başlamıştır.

Bu onurlu ve gururlu çağdaşlaşma yolculuğu Cumhuriyetin kuruluşu ve devrimleriyle devam etmiştir.

Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün “Büyük Millet Meclisi Türk Milletinin Asırlar Süren Arayışlarının Özü ve Onun Bizzat Kendini İdare etme Şuurunun Canlı Bir Timsalidir” sözlerindeki anlam doğrultusunda kurulan, demokratik ilkelere bağlı, laik, sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyet’i varoluş ilkelerinden sapmadan, sonsuza kadar yaşayacağına olan inancımız tamdır.

TBMM’nin ilk Başkanı Kurtuluş Savaşı’nın Başkomutanı Mustafa Kemal Atatürk, 23 Nisan’ı bizleri aydınlık yarınlara taşıyacak, geleceğimizin ışığı çocuklarımıza armağan etmiştir.

Ülkemizden dünyaya yayılan bu onurlu ve anlamlı günümüz 23 Nisan artık bütün dünya çocuklarının barış ve kardeşlik bayramına dönüşmüştür.

Bizlerin, milletimizin en değerli varlığı ve yarının büyükleri olan çocuklarımıza daha güçlü, daha güzel, daha yaşanabilir bir Türkiye bırakma çabaları devam edecektir.

 Toplumun ortak umutlarını hayata geçirecek, sevgiyle, özenle büyüttüğümüz tüm çocuklarımızın yaşama sevinci tükenmeden barış ve kardeşlik ortamında yaşam sürmesi dileğiyle, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutluyor, başta demokrasinin teminatı TBMM’nin kurucusu Mustafa Kemal olmak üzere tüm silah arkadaşlarını şükranla, özlemle anıyorum.”

HABER MERKEZİ

Kaynak: Haber Merkezi

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.