Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Doğru araç, doğru lastik, konforlu sürüş”

Edirne’de sanayi sitesinde oto lastik dükkanı sahibi Remziye Cankıran, lastik alırken doğru araca doğru lastiğin alınması gerektiğini belirterek “Doğru araç, doğru lastik, konforlu sürüş” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 09.04.2024 13:25
Haber Güncellenme Tarihi: 09.04.2024 13:26
Kaynak: HİLAL PEKER
“Doğru araç, doğru lastik, konforlu sürüş”

Edirne’de 14 yıldır sanayi sitesinde oto lastikçi dükkanı işleten sanayi esnafının ‘Abla’sı Remziye Cankıran, lastik alırken dikkat edilmesi gerekenler hakkında www.batiekspres.com’a konuştu. Lastik alırken üretim tarihine bakılması gerektiğini belirten Cankıran, sürücünün kullandığı aracın özelliğini bilip ona göre lastik alması gerektiğini söyledi.

Sürücülerin aynı zamanda bilinçli satıcı ile çalışması gerektiğinin altını çizen Cankıran, yanlış lastiğin hayati tehlike oluşturduğunu ifade etti.

“ARAÇLARIN ÖZELLİKLERİNE GÖRE DOĞRU LASTİĞİ VERİYORUM”

Vatandaşa araçların özelliklerine göre doğru lastik verdiğini belirten Cankıran; “Bir lastiğin raf ömrü 10 yıldır aracın altında 5 yıldır. Yaz- Kış sürekli aynı lastik kullanıyorsa 5 yıl sonra o lastik çöp olur. Lastik alırken muhakkak üretim tarihine bakıp alsınlar. Aracına uygun lastik mi ona bakmalı. Doğru araç doğru lastik konforlu sürüş. Bindiğin aracın özelliğini bilmeli. Lastik alırken de vatandaş ekonomik bakımından ucuza kaçabiliyor. Ama bilinçli bir satıcı ile çalışılmalı. Ben gelen arabaların özelliklerine göre doğru lastiği veriyorum. Yanlış araca yanlış lastik takmaktan kaçınılmalı. İşin ehline gidilmeli. O yüzden vatandaş bir yer belirlemeli ve onunla muhatap olmalı. Her seferinde farklı yerlere gitmemeli” diye konuştu.

HİLAL PEKER

Kaynak: HİLAL PEKER

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.