Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Doktora önce saldırı sonra tehdit

Edirne Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Gürcan Altun, Edirne’de bir doktoru darp ettiği için tutuklanan ve daha sonrasında çıktığı mahkemede serbest bırakılan sanık Volkan K.’nın, darp ettiği doktor B. Ö.’ye sosyal medya üzerinden tehdit ettiği için yeniden tutuklanarak hakkında dava açıldı. Sanık yarın tekrar hakim karşısına çıkacak.

Haber Giriş Tarihi: 17.04.2024 14:38
Haber Güncellenme Tarihi: 17.04.2024 15:18
Kaynak: MERT ERİŞKİN
Doktora önce saldırı sonra tehdit

Edirne Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Gürcan Altun, Trakya Üniversitesi Hastanesi’nin yoğun bakım ünitesinde tedavi gören annesin ölümü üzerine aynı bölümde görevli Doktor B. Ö.’ye saldırarak darp ettikten sonra tutuklanan Volkan K.’nın çıkarıldığı mahkeme sonrasında serbest bırakılmasından sonra B. B. Ö.’ye sosyal medya üzerinden tehdit etmesi nedeniyle tekrardan tutuklandığını belirtti.

Altun, sanık hakkında açılan davanın yarın Edirne Adliyesi’nde görüleceğini duyurdu.

“SANIK YENİDEN TUTUKLANDI”

Altun, “Bir duyuruda bulunmak istiyorum. Yarın 18 Nisan 2024’de Edirne Adliyesi'nde olacağız. Çünkü görevi başında şiddete uğrayan doktor meslektaşımız B. B. Ö.'nün bir hasta yakınının yumruklu saldırısı sonrasında yaralanmasının ardından ikinci duruşmada bu saldırganın tahliye edilmesiyle birlikte sosyal medya üzerinden yeniden tehdit mesajlarının sürmesi üzerine şikâyette bulunmuş ve tahliye edilen sanık yeniden tutuklandı. Şimdi ikincil bir dava başladı. Bu tehdide ilişkin olarak Edirne 5’inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde 11.40’da duruşmamız var. Sanık birkaç günlük sonrasında tutuklandı. Birkaç gün içerisinde bunları yapıyor. O yüzden şikâyet edilince bununla ilgili olarak mahkemeden tutuklama kararı çıkıyor. Bir başka duruşma daha var. 22 Nisan 2024 Pazartesi günü saat 10.10’da Edirne 3’üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde doktor arkadaşımız B. Ö.’ye şiddete yönelik o duruşmanın 3’üncüsü devam edecek” dedi.

“GENÇ KIZIMIZ KORKABİLİRDİ”

Konu hakkında değerlendirmelerde bulunan Edirne Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Seher Çimen Özgen, “Maalesef saldırgan sabıkası oldukça kabarık birisi. Bir sürü şahit vardı. Hepimiz tahliye olayını üzüntüyle karşıladık. Defalarca beyaz kod alan bir saldırgan. Ben defalarca bunu yaptım. 3 gün yatar çıkarım diyerek hekim arkadaşı tehditlerini ısrarla savuran biriydi. Nitekim de tahliye olduğu günden itibaren hala duruşma, dava sürerken bile bu hoyratlığı gösterebilecek cesarete sahip. Tahliye olduktan sonra doktor hanıma sosyal medya üzerinden tehditlerine devam ediyor. Bu genç kızımız korkabilirdi. Bu olayı ailesi sahiplenemeyebilirdi. Sahiplenen ailesi olamayabilirdi. Çünkü bu tür kişilerin kaybedecekleri bir şey yok ama bizim kaybedeceğimiz çok şey var. Korkan kişilerle de bu konuda yadırgamamak gerek. Belki bu olay da böyle kapanacaktı ama kızımız kendinin yaşadığı olayı bir başka kişinin yaşamaması adına ceza çekmesi adına, olayı sahiplendi. Ailesi yanında durdu, kaçmadı, korkmadı, gizlenmedi. Bunlar da olabilirdi. Çok da normaldi tabii ki, insanın böyle bir saldırıdan endişe duyması, geri çekilmesi. Kişisel olarak bunlar mücadeleyi sürdürdükleri için bu noktaya geldi. Yoksa tahliye olmuştu bu kişi. Şikâyet üzerine tekrar tutuklandı” diye konuştu.

MERT ERİŞKİN

Kaynak: MERT ERİŞKİN

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.