Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Edirne Barosu ‘Büyük Savunma Mitingi’ne gidiyor

Edirne Barosu Başkanı Av. Gökhan Karakoç, Ankara’da gerçekleşecek Büyük Savunma Mitingi için 27 Nisan Cuma gece yarısı otobüs kalkacağını söyledi. Karakoç, Edirne Barosu üyelerini Ankara'da yapılacak olan bu önemli etkinlikte bir araya gelmeye davet etti.

Haber Giriş Tarihi: 25.04.2024 11:36
Haber Güncellenme Tarihi: 25.04.2024 11:38
Kaynak: HİLAL PEKER
Edirne Barosu ‘Büyük Savunma Mitingi’ne gidiyor

Edirne Barosu Başkanı Av. Gökhan Karakoç, Ankara'da yapılacak olan Büyük Savunma Mitingi için önemli bir organizasyonu duyurdu. Karakoç, Edirne Barosu'nun katılımını sağlamak amacıyla 27 Nisan Cuma günü saat 00.00'da hareket edecek bir otobüsün kalkacağını belirtti.

Karakoç, bu mitingin adaletin ve hukukun üstünlüğünün vurgulanacağı, demokratik hakların savunulacağı önemli bir etkinlik olacağını söyledi. “Avukat için de adalet” istediklerini belirten Karakoç, avukatın emek ve mesaisini karşılayacak düzeyde olmasını ve nitelikli bir hukuk eğitimi ile hem mesleklerinde hem de adalet hizmetlerinde niteliğin arttırılmasını istediklerini ifade etti. Karakoç, ayrıca avukata yönelik her türlü fiziki, sözlü ve ekonomik şiddete de dikkat çekerek son bulmasını istediklerini söyledi.

Karakoç, avukatlar olarak isteklerini şöyle sıraladı; “CMK Ücret Tarifesi'nin avukatın emek ve mesaisini karşılayacak düzeyde olmasını, başta CMK ve adli yardım ödemelerinde olmak üzere, avukatlık hizmetleri için KDV alınmamasını, avukatlar için vergi indirimi, nitelikli bir hukuk eğitimiyle hem mesleğimizde hem de adalet hizmetlerinde niteliğin artırılmasını, yalnızca Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı değil, staj sonrasında Avukatlık Meslek Sınavı, avukata yönelik her türlü fiziki, sözlü ve ekonomik şiddetin son bulmasını, avukatların ve mesleğin bu anlamda korunması için düzenleme yapılmasını, avukata yönelik şiddetin son bulmasını, şiddet faillerinin en ağır yaptırımlarla cezalandırılmasını, kamu avukatlarının özlük haklarının kanunla düzenlenmesini, mesleki faaliyetimizin temeli olarak yargı bağımsızlığının tesisini, hukukun üstünlüğü ilkesine uygun hareket edilmesini, her ne ad altında olursa olsun çeşitli gerekçelerle mesleki faaliyetlerimizin engellenmemesini, bu anlamda yapılan düzenlemelerin geri çekilmesini, avukatların mesleklerini icra ederken güvenceye sahip olmalarını, yargının eşit süjesi olarak muamele görmelerini, avukata yönelik suçlarda faillerin yargı görevlisine karsı suçlarda olduğu gibi yargılanmasını, mesleğimizin itibarının korunmasını, stajyer avukatlar için Hazine'den karşılanan ücret, mesleğe yeni başlayan avukatlar için belirli bir süreyle devlet güvencesi, prim muafiyeti, Adli yardım ödeneklerinin artırılmasını, avukatlık mesleğinin iş alanlarının daraltılmasının önüne geçilmesini, Baroların gelirlerinin artırılmasını sağlayacak hukuki mekanizmaların hayata geçilmesini, Bağlı çalışan avukatların hukuki statülerinin güvence altına alınmasını, avukatın tekel hakkını olduğu kadar yurttaşın adil yargılanma hakkını da ihlal eden hukuka aykırı faaliyetlere son verilmesini, Yargının kurucu unsurları arasında eşitlik, savunma makamı için adil bir temsil gücü.”

HİLAL PEKER

Kaynak: HİLAL PEKER

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.