Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gürkan’ın yargılandığı dava ertelendi

Edirne Belediye eski Başkanı Recep Gürkan ile birlikte toplam 6 sanığın, Şükrü Benli’nin Bulgaristan’ın Svilengrad kentinde kaçırılarak işkence edilmesi ve cinsel saldırı gerekçesiyle yargılandığı dava bugün devam etti. Mahkeme heyeti, davayı 10 Mayıs’a erteledi.

Haber Giriş Tarihi: 25.04.2024 11:29
Haber Güncellenme Tarihi: 25.04.2024 11:30
Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ
Gürkan’ın yargılandığı dava ertelendi

Edirne Belediye eski Başkanı Recep Gürkan’ın da aralarında bulunduğu 6 sanığın yargılandığı davaya bugün Edirne 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi.

Gazeteci Şükrü Benli’nin Bulgaristan’ın Svilengrad kentinde kaçırılarak işkence edilmesi ve cinsel saldırı gerekçesiyle açılan davada Gürkan’ın yanı sıra S. Y., O. K., Ş. G., S. A., ve M. T. yargılanıyor. Davada şikâyetçi olan Benli de Gürkan’ın şikâyeti üzerine şantaj suçlamasıyla davada müşteki sanık durumunda bulunuyor.

İLERİ BİR TARİHE ERTELENDİ

3. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya sanıkların avukatları ve sanık O. K. katıldı. O. K., duruşmada avukatına ulaşamadığını ve azletmek istediğini belirterek, Edirne Barosu’ndan avukat talep etti. O. K. ayrıca önceki savunmalarını tekrar ederken; ek savunma için süre istedi. Duruşmaya katılan sanık avukatlarının da ek süre talep ettiği duruşmada mahkeme heyeti, duruşmaya katılmayan sanıkların mazeretlerini kabul ederek, ek savunma süresi verilmesine ve O. K. için Edirne Barosu’ndan avukat görevlendirilmesine karar verdi. Mahkeme heyeti, davayı 10 Mayıs Cuma günü saat 10.00’a erteledi.

47 YILA KADAR HAPSİ İSTENMİŞTİ

Edirne Belediye Başkanı Gürkan azmettirici olduğu iddiasıyla yargılandığı davada nitelikli cinsel saldırı suçuna azmettirme, nitelikli yağmaya azmettirme ve nitelikli hürriyetten yoksun kılma suçuna azmettirmeden toplam 47 yıla kadar hapisle yargılanıyor. Davada diğer sanıklar S. Y., O. K., Ş. G., S. A., ve M. T. de Gürkan ile aynı suçlamalarla 47 yıla kadar hapisle cezalandırılabilecek. Savcılık mütalaasında şantaj suçlamasıyla sanık olarak yargılanan Şükrü Benli’nin ise 3 yıla kadar hapis ve 5 bin gün para cezasıyla cezalandırılması istenmişti.

UĞUR AKAGÜNDÜZ

Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.