Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Edirne’de 5 bin 446 düzensiz göçmen yakalandı

Edirne Valisi Yunus Sezer, Edirne’de gelişen asayiş ve güvenlik konularını değerlendirdi. Vali Sezer, geçtiğimiz yılın ilk 4 ayına göre bu yıl, göçmen kaçakçılığı, asayiş ve güvenlik, uyuşturucuyla mücadele gibi konularda azalmalara dikkat çekti. Sezer, şu ana kadar Edirne’de 5 bin 446 düzensiz göçmen yakalandığını kaydetti.

Haber Giriş Tarihi: 06.05.2024 18:09
Haber Güncellenme Tarihi: 06.05.2024 18:50
Kaynak: ŞENER ŞENTÜRK
Edirne’de 5 bin 446 düzensiz göçmen yakalandı

Edirne Valisi Yunus Sezer, Edirne’de gelişen asayiş ve güvenlik konularında açıklamalar yaptı.

Sınırdan kaçak geçişler, asayiş ve güvenlik, uyuşturucuyla mücadele gibi konularda geçtiğimiz yılın ilk 4 ayına göre bu yıl azalmalara dikkat çeken Vali Sezer; “Yasadışı göçle ilgili burası geçiş noktasında bir ilimiz. Yasadışı göçle ilgili olağanüstü tedbirler alınmış durumda. Bu kapsamda son aylarda alınan tedbirler sürekli gözden geçirilerek ilave tedbirler alınıp alınması, ilave tedbirlerin yerlerinin değiştirilip değiştirilmemesi noktasında da sürekli kendimizi güncelliyoruz. İlimizde 16 tane sabit noktamız var. 7/24 burada arkadaşlarımız var. Ayrıca 107 tane de şok uygulama yapacak nokta oluşturduk. Ormanların içerisinde geçiş noktaları da olmak üzere buralar ve ilimiz değişik alternatif noktalarda arkadaşlarımız günün belli saatlerinde yol çevirme ve diğer tedbirleri uyguluyor. Burada hem jandarmamızın, hem hudut bitliklerinde ilave tedbirler var. Asansörlü kule sistemlerini yapıyoruz. Hem hava araçlarını yoğun bir şekilde kullanıyoruz. İHA, dron sistemini yoğun bir şekilde kullanarak gümrük devriye yollarımızda büyük bir çalışma yapılıyor. 200 km’ye yakın devriye yolumuzu yeniden yaptık. Bunu da İçişleri Bakanlığımız, Milli Savunma Bakanlığımız ve Valiliğimiz Özel İdare kanalıyla gerçekleştiriyoruz. Şu anda 50’ye yakın iş makinemiz devriye yollarında çalışmalarını yapıyorlar. Bununla ilgili olarak geçen yıla göre bu yıl göçmen trafiğinde yüzde 94 oranında bir azalma söz konusu. Şu an itibariyle 5 bin 446 tane yasadışı göçmen yakalanmış durumda. Bu da geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 18 bir göçmen yakalamalarında artış söz konusu. Yine organizatörlere yönelik olağanüstü bir mücadele söz konusu. Geride bıraktığımız dönemde 182 tane organizatörü yakaladık. Bu da bir önceki dönemle kıyasladığımızda yüzde 120 artış var. Türkiye’de suç işleyip hem asayiş suçlarından hem de güvenlik ve terör suçlarından da 168 örgüt mensubu bu kapsamda yakalanmıştır. 124 araç göçmen kaçakçılığıyla ilgili araç yakalandı ve el konuldu. Meriç Nehri’nden karşıya geçmeye çalışan 10’un üzerinde bota el konuldu. Özellikle yaz ayının gelmesiyle bir artış söz konusu ama ona göre de tedbirlerimizi alıyoruz. Mala yönelik işlenen suçlar konusunda stratejik adımlar atılıyor. Özellikle bu ilk 4 ayı kıyasladığımızda geçen yıla oranla evden hırsızlıkta yüzde 64 azalma var. Motosiklet hızsızlığı fazlaydı. Bunun için özel bir gündem yaptık ve arkadaşlarımızın çalışmalarıyla yüzde 57 oranında azalma var. Otodan hırsızlık yüzde 77 oranında azalma söz konusu. Bu konularla ilgili, çalışmalarımız devam edecek” dedi.

“GÜMRÜK GİRİŞ ÇIKIŞLARDA KAPILARINDA ARTIŞ DEVAM EDİYOR”

Gümrük kapılarından yolcu giriş çıkışları ve araç giriş çıkışları konusunda da açıklamalarda bulunan Vali Sezer; “Burada çok yoğun bir araç ve yolcu giriş çıkışı oluyor. Bu her konuyu etkilediği gibi ticaretten asayişe kadar birçok boyutu olan bir konu. Bu sene de araç giriş ve çıkışlarında ve yolcu giriş çıkışlarında artış devam ediyor. Geçen yıl ilk 4 aya göre, bu yılın ilk 4 ayında yolcularda yüzde 15 artış var. Geçen yıl ilk 4 ayda 3 milyon 268 bin yolcu giriş ve çıkışı söz konuyken bu sene 3 milyon 758 bin 912 yolcu giriş ve çıkışı söz konusu. Günlük ortalama 31 bin yolcu kapılarımızdan giriş ve çıkış yapıyor. Nisan ayında bu ortalama biraz daha yükselerek, günlük ortalamamız 38 bin yolcu giriş ve çıkış yapmış. Yine hem tır hem de diğer binek araçlar noktasında da artış söz konusu. 2023 yılında 1 milyon 395 bin araç giriş çıkış yaparken, 2024 yılında da 1 milyon 534 bin 753 araç giriş ve çıkışı söz konusu. Yine nisan ayında da günlük araç giriş çıkışı ortalama 13 bin 929 olmuş durumda” diye konuştu.

“BAĞIMLILIKLA MÜCADELEDE YOĞUN ÇALIŞMA ORTAYA KOYUYORUZ”

Bağımlılıkla mücadele ile ilgili olarak 7/24 çalışılması gerekliliğine dikkat çeken Sezer; “Bu konuda yoğun bir çalışmayı ortaya koyuyoruz. Mücadele konusunda bu sene yakalamalarda da 4 ayı dikkate aldığımızda önceki döneme oranla yüzde 74 bir atış söz konusu. Yakalamalar ve tutuklamalar konusunda da geçen yıla göre yüzde 20-25 oranında artışımız söz konusu” diye konuştu.

ŞENER ŞENTÜRK

Kaynak: ŞENER ŞENTÜRK

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.