Edirne’ye üniversite eğitimi için gelen 20 yaşındaki Zeynep Işıl Yıldız, kadınların bir araya gelerek öğrenebilecekleri, sosyalleşebilecekleri ve birlikte üretim yapabilecekleri özel bir kulüp kurdu. Trakya Üniversitesi Arkeoloji Bölümü 2. sınıf öğrencisi olan Yıldız, kadınlara çağrıda bulunarak; “Bizim kuruluş amacımız tamamen öğrenme üzerine. Sloganımızı da ‘Bildiğini öğret’ olarak belirledik” dedi.
Bursalı olan ve 2 yıldır Edirne’de yaşayan Yıldız, şehirde kadınlara özel sosyal alanların sınırlı olduğunu fark ettiğini belirterek, bu eksikliği gidermek için yola çıktığını ifade etti. Kulübün yaş aralığının 18 ile 49 arasında değiştiğini söyleyen Yıldız, her kadına kapılarının açık olduğunu vurguladı.
Kulüp üyeleri, 1 Eylül’de gerçekleştirilecek tanışma toplantısının ardından etkinliklere başlayacak. Resim, el işi, yürüyüş, kitap okuma gibi farklı aktiviteler düzenleneceklerini aktaran Yıldız, özellikle öğretmen üyelerin katkılarıyla eğitim ve öğretim anlamında da kulübün faydalı bir merkez haline geleceğini söyledi.

Kadınların sosyal hayatta daha aktif rol almasını istediklerini vurgulayan Yıldız; “Trakya Üniversitesi Arkeoloji Bölümü 2. sınıf öğrencisiyim. 20 yaşındayım doğma büyüme Bursalıyım, Edirne’ye üniversite okumak için geldim. Şehirde bulunduğum 2 yıllık süreçte kadınların sosyal anlamda içinde bulunabileceği kendilerine ait bir alanın azınlıktı olduğunu fark ettim. Sadece kadınların bulunduğu, etkinlikler ve aktivitelerin gerçekleşeceği bir kulüp kurma fikrini düşündüm. Geçtiğimiz haftalarda ise bir duyuruda bulundum ve kadınlardan çok güzel geri dönüşler aldım. Şu anda kulübümüze üye olan 53 kadınımız mevcut. Bu beni çok mutlu ediyor çünkü buna öncülük ediyor olmak gurur verici. Duyurunun ilk haftasında böyle bir sayıya ulaşmak şehirde gerçekten böyle bir eksikliğin olduğunu da gösteriyor. Bizim kuruş amacımız tamamen öğrenme üzerine. Sloganımızı da ‘Bildiğini öğret’ olarak oluşturduk. Kulübümüzde 18-49 yaş aralığına kadar kadınlarımız var. Kontenjan anlamında bir sınırımız yok tüm kadınlarımıza buradan da çağrıda bulunmak istiyorum. Gelin bildiklerinizi öğretin, keyifli vakit geçirerek sosyalleşin. 1 Eylül’de tanışma toplantısı gerçekleştireceğiz ve sonrasında da kulüp olarak etkinliklerimize başlayacağız. Resim, el işi, yürüyüş, kitap okuma gibi çeşitli etkinlikler yapacağız. Kulübümüzde öğretmen arkadaş sayımız da çok fazla bu durumu olumlu bir şekilde kullanıp eğitim öğretim anlamında da kulüp üyelerimize faydalı olmayı planlıyoruz. Sayımızın giderek artacağını umuyorum. Tüm kadınlarımızı kulübümüze davet ediyoruz” diye konuştu.
HİLAL PEKER
Kaynak: HİLAL PEKER