Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Edirne’nin kadın muhtarları göreve hızlı başladı

Edirne’de son yapılan seçimlerde 7 mahalleye kadın muhtar seçildi. Seçilen kadın muhtarlar çalışmalara hızlı bir şekilde başladılar. Kurtuluş Mahalle Muhtarı Nurcan Uzel, muhtarlık binası aktif olmamasına rağmen mahallenin sorunları için çözüm üretmesiyle dikkat çekiyor.

Haber Giriş Tarihi: 26.04.2024 17:18
Haber Güncellenme Tarihi: 26.04.2024 17:19
Kaynak: ŞENER ŞENTÜRK
Edirne’nin kadın muhtarları göreve hızlı başladı

Son yapılan mahalli idareler seçimlerinde Edirne merkezde 7 mahallede kadın muhtar adayları yarışı kazandı. Seçilen kadın muhtarlar mazbatalarını almalarından sonra hızlı bir şekilde çalışmalara başladılar.

Edirne’nin yeni kurulan mahallelerinden Kurtuluş Mahallesinin Muhtarı Nurcan Uzel de mazbatasını almasının ardından öncelikle mahallenin sorunlarını tespit ederek, sorunların giderilmesi için çalışmalara başladı. Otların biçilerek, bozuk ve kaldırımların onarılması için girişimlerde bulunduğunu söyleyen Uzel; “Mahallemizde çimler biçildi, ana yol üzerinde çökmeler vardı. Çökmelerin bir kısmı yapıldı, bir kısmını da önümüzdeki haftadan itibaren yapmaya devam edecek. Kaldırım taşlarımızın belirli bir kısmı düzenlendi, bir kısmının da yer tespiti yapıldı” dedi.

“SOSYAL ALANIMIZ YOK”

Mahallede sosyal alan bulunmadığını, gölet bölgesindeki alanın, çay bahçesi yapılması için Belediye Başkanı Filiz Gencan Akın ile görüşeceğini belirten Uzel; “Göletimizin içerisi çok kötüydü. Arkadaşlar geldiler, temizlediler. Yosunlanma olmaması için içerisinin boyanmasını ve fıskiyelerin çalışır duruma getirilmesini talep ettik. Burası karanlıktı, aydınlatmalar çalışmıyordu, tamir edildi ve şimdi çalışır durumda. Bu bölge belediyeye ait büyük bir arazi ve bizim sosyal alanımız yok. Burasının çay bahçesine dönüştürülmesini talep edeceğiz” ifadelerini kullandı.

BARINAĞIN KAPASİTESİ ARTTIRILSIN İSTEĞİ

Muhtarlık binasının aktifleştirilmediğini, şu an seyyar muhtarlık yaptığını ifade eden Uzel, “Öncelikle muhtarlığımızı aktifleştirmemiz gerekiyor. Ayrıca pazar yerimiz çok kötü durumda. Orası için belediye başkanımızla görüşerek düğün salonu veya çay bahçesi yapılması konusunda karar verilmesi gerekiyor. Burada yoğun olarak başıboş köpek var. Bayramda bir kadın vatandaşımıza saldırdılar ve yaralanmasına sebep oldular. Belediye köpekleri topladı ama hayvan severler geri bıraktırdı. Çocuklarımız yaz geldiği için dışarıya çıkmak istiyorlar. Fakat köpeklerden dolayı çıkamıyorlar. Barınağın kapasitesi arttırılırsa sanırım bu sorun da çözülmüş olur. Mahallemizde çocuk parkları çok bakımsız durumda. Belediyenin Park Bahçeler Müdürlüğü’nden bu ay yenilenmesi konusunda talepte bulunacağız” diye konuştu.

ŞENER ŞENTÜRK

Kaynak: ŞENER ŞENTÜRK

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.