Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Edirne potansiyelinin yüzde 15’ini kullanabiliyor”

Edirne’de müteahhitlik yapan inşaat mühendisi Emre Akan, Edirne’de inşaat sektörünün daha fazla yatırım ve ilgiye ihtiyaç duyduğunu belirterek “Edirne tarımda, turizmde, inşaatta, kültür-sanatta kendi potansiyelinin yüzde 15’ini kullanabiliyor” dedi

Haber Giriş Tarihi: 20.04.2024 15:54
Haber Güncellenme Tarihi: 20.04.2024 15:54
Kaynak: HİLAL PEKER
“Edirne potansiyelinin yüzde 15’ini kullanabiliyor”

Edirne'de inşaat mühendisi ve aynı zamanda müteahhitlik yapan Emre Akan, kentin inşaat sektöründeki mevcut durumu analiz etti. Şehirdeki inşaat faaliyetlerinin, kentin tarihi ve kültürel zenginlikleriyle uyumlu bir şekilde geliştirilmesi gerektiğini vurgulayan Akan, bu yönde daha fazla çaba harcanması gerektiğini ifade etti.

Ayrıca, Edirne'nin stratejik konumu ve turizm potansiyeli dikkate alındığında, inşaat sektörünün daha fazla yatırım ve ilgiye ihtiyaç duyduğunu belirtti. Akan, kentin gelecekteki inşaat projelerinin planlanması ve uygulanması süreçlerinde yerel yönetimler, yatırımcılar ve ilgili paydaşların daha aktif bir rol oynaması gerektiğini vurguladı.

“DAİRE FİYATLARINDA DÜŞÜŞ BEKLEMİYORUZ”

Edirne’de konut fiyatlarında düşüş beklemediklerini belirten Akan; “Daire fiyatlarında düşüş beklemiyoruz. Öyle bir şey mümkün değil. Maliyeti düşmeyen bir şeyin fiyatı düşemez. İnşaatta 200 kalemden fazla kalem var. Bunların her birine 1’er kuruş zam geldiği zaman ciddi maliyetler artıyor. Bu şekilde maliyetin arttığı bir ortamda daire fiyatlarının düşme ihtimali yok maalesef” dedi.

“EDİRNE HER ANLAMDA ÜRETİME AÇ”

Akan, Edirne’nin üretime aç bir şehir olduğunu vurgulayarak; “Edirne her anlamda üretime aç bir şehir haline geldi. Edirne tarımda, turizmde, inşaatta, kültür - sanatta kendi potansiyelinin yüzde 15’ini belki kullanıyor belki kullanmıyor. Resmen boşa giden bir enerji var. Bu potansiyeli artık kinetiğe çevirmenin zamanı geldi. Bütün Edirneliler olarak bu potansiyeli, harekete geçirmemiz gerek. Çünkü kullanılmayan potansiyelin hiçbir manası yok. Örneğin ilkokulda çocuklara derler ya zeki ama çalışmıyor. Edirne’nin de potansiyeli var ama kullanılmıyor. İşlemeyen demirin bir anlamı yok. Edirne çok güzel bir şehir. Edirneli vatandaşlarımızın biraz daha bu işe sağ duyulu yaklaşıp, kolayın ve hazırın peşine düşmeden üretmesi lazım. Biz inşaat mühendisleri olarak kendi odamıza da direktifler veriyoruz ama bütün sivil toplum kuruluşlarının bu konuya eğilmesi lazım. Edirne’nin konum ve turizm potansiyeli dikkate alındığında, inşaat sektörünün daha fazla yatırıma ve ilgiye ihtiyacı var” diye konuştu.

HİLAL PEKER

Kaynak: HİLAL PEKER

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.