Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Edirne, turizm ofisine kavuştu

48’inci Turizm Haftası’nda Edirne’de Turizm Danışma Ofisi açılışı yapıldı. Edirne Turizm ve Kültür İl Müdürlüğü tarafından açılan tanıtma ofisinin kuruluş aşamasında turizmle ilgili birçok işletme kişi destek verdi.

Haber Giriş Tarihi: 16.04.2024 14:39
Haber Güncellenme Tarihi: 16.04.2024 14:41
Kaynak: ŞENER ŞENTÜRK
Edirne, turizm ofisine kavuştu

Edirne’de Turizm Danışma Ofisi açıldı. Selimiye Camii arkasında gerçekleştirilen ofisin açılısı 48’inci turizm haftasında yapıldı. Edirne’de turizm alanında faaliyet gösteren birçok kişi ve kuruluşun destekleriyle oluşturulan ofisin açılış töreninde konuşan Edirne Valisi Yunus Sezer, Edirne’de turizm altyapısı olarak bin 500 eser bulunduğunu bu eserlerin ancak yüzde 10’luk kısmının gün yüzüne çıkarıldığını söyledi. Edirne’de aşılması gereken önemli yollar olduğunu belirten Vali Sezer; “Edirne’de turizm altyapısı olarak yüzde 10’unu ancak kullanıyoruz. Çünkü bin 500’ü aşkın bir tarihi yapımız var. Bu lokasyonu bizim hızlı bir şekilde çoğaltmamız lazım. 6 milyonu aşkın gelen turist sayımız var ama konaklamaya baktığımız zaman yüzde 10’u ancak gecelik konaklama yapıyor. Konaklama adına otellerimiz arttırılabilir ama bunun yanında konaklarımız var. Bunların bir an önce turizme kazandırılması için çalışıyoruz. Kültürel varlıklarımızın gün yüzüne çıkarılması için hızlı bir şekilde çalışmaya ihtiyacımız var. Önümüze hızlı bir yol haritasını koyup yol almamız gerekiyor. Turizm ve trafiği ele almamız gerekiyor. Turizm ve gastronomiyi, turizm ve konaklamayı ele almamız gerekiyor. Turizm ve tarihi yapıları ele almamız gerekiyor ama her şeyin başında turizmi eklememiz lazım. Belki geç kalmış bir ofisin açılışındayız. Geç kalmış ama herkes sahiplenmiş. Herkes kendisinden bir şeyler koymuş. Katkı sunan bütün arkadaşlarımıza, işletmelerimize ve sanatçılarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

48 turizm haftasında Edirne’ye gelen yerli ve yabancı ziyaretçilere 24 saat hizmet vermek üzere bu açılışın yapıldığını belirten Edirne Kültür ve Turizm İl Müdürü Kemal Soytürk; “Bu Turizm Danışma Ofisimizin tamamının tefrişatı şehrimizin turizm yatırımcıları tarafından yapıldı. Kendilerine teşekkürlerimi iletiyorum. Yine ofisimizin içerisinde Edirne’mizin geleneksel el sanatlarıyla süsleyen sanatçılarımıza da teşekkürlerimi iletiyorum” diye konuştu.

Turizm konusunda Edirne Valisi Yunus Sezer’e vermiş olduğu desteklerden dolayı teşekkür eden Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu ise; “Edirne turizmine katkı veren, belediye olarak tüm dostlarımıza bütün emekçilerimize çok teşekkür ediyoruz. Edirne’yi dizayn ederken tarih kültür ve turizm kenti olarak arz ediyoruz. Turizm konusunda da Sayın Valimin desteklerinden dolayı çok teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından Edirne Valisi Yunus Sezer ve beraberindekiler ofisi gezerek bilgiler aldı. Ofis dışına kurulan ciğer kazanında bizzat ciğer pişiren Edirne Valisi Yunus Sezer, pişirdiği tava ciğerden gazetecilere ikram etti.

Açılışa Edirne Valisi Yunus Sezer’in yanı sıra Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu, İl Emniyet Müdürü Onur Karaburun, İl Jandarma Komutanı J. Albay Hacı Ali Büber, Edirne Baro Başkanı Gökhan Karakoç katıldı.

ŞENER ŞENTÜRK

Kaynak: ŞENER ŞENTÜRK

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.