Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Edirne’yi size teslim etmeyeceğiz”

Edirne’deki mitingde konuşan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, AK Parti ve İYİ Parti Belediye Başkan Adaylarına gönderme yaparak “Edirne’yi size teslim etmeyeceğiz” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 10.03.2024 17:27
Haber Güncellenme Tarihi: 10.03.2024 17:29
Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ
“Edirne’yi size teslim etmeyeceğiz”

Edirne’de Saraçlar Caddesi’nde gerçekleştirdiği mitingde konuşan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, AK Parti Belediye Başkan Adayı Belgin İba ve İYİ Parti Belediye Başkan Adayı Hamdi Sedefçi’ye gönderme yaptı. Özel, Hamdi Sedefçi’nin adaylığının CHP’nin, Atatürkçülerin oylarını bölebileceğini, AK Parti Adayı Belgin İba’nın çıkabileceğini ve Edirne’nin huzurunu bozabileceklerini söyledi.

“CHP’NİN OYLARINI BÖLECEK BİRİSİ VAR”

Sedefçi’nin adaylığının Edirne’de Cumhuriyet Halk Partisi’nin oylarını bölebileceğini belirten Özel; “Edirne’de bir fırsat var. Ne fırsatı var? Cumhuriyet Halk Partisi’nin oylarını bölebilecek birisi, bir önceki dönem belediye başkanımız bu kez de bir başka partiden aday olmuş. Onun adaylığı ile CHP’nin, Atatürkçülerin, Cumhuriyetçilerin, Mustafa Kemal’i seven Edirnelilerin oyu bölünecek, aradan Recep Tayyip Erdoğan’ın adayı çıkacak, Edirne’nin huzurunu bozacaklar. Rant açacaklar, Atatürk’ün hatırasına saygısızlık edecekler ve Cumhuriyet Kenti Edirne’yi ele geçirdik diyecekler. Öyle yağma yok. Edirne’yi size teslim etmeyeceğiz” dedi.

“AMPULDEN NİYE ÇEKİNİYORSUNUZ”

Özel, AK Parti’nin simgesi olan ampulün Edirne’deki AK Parti seçim afişlerinde yer almadığını söyleyerek; “Değerli Edirnelileri seçim bütün Türkiye'de yaşanıyor. Bütün şehirlerde Recep Tayyip Erdoğan'ın boy boy resimleri her yeri kaplamış. İki şehir de çok az. Yasak savmak için. Biri İzmir, biri Edirne. Adayların partinin simgesini bizimki de altı ok. Gösterin altı oku. Utanan çekinen var mı? Gururla yanımızda takıyoruz. Filiz Hanım'ın posterlerinin üzerinde altı ok var. Partimizin ismi var. Ama AK Parti'nin bir İzmir'de bir Edirne'de ampulünü mikroskopla arıyoruz. O kadar küçük koymuşlar.  Niye peki? Recep Tayyip Erdoğan'ın resminden niye çekiniyorsunuz? Ampulden niye çekiniyorsunuz? Çünkü siz de biliyorsunuz ki bu Edirne'nin yiğit, mert, kalbinde Atatürk sevgisi, vatan, bayrak sevgisi olan bu insanlarından oy isteyen kişiler aman Tayyip Bey'i hatırlamasınlar. Çünkü Tayyip Bey Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e iki ayyaş diyor. Onu biliyor da ondan gizliyor onu. Ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk diyor ki; benim iki büyük eserim var. Bunlardan biri Türkiye Cumhuriyeti, birisi Cumhuriyet Halk Partisi. Partimizle gurur duyuyoruz. Partimizin altı okunun her biriyle gurur duyuyorduk. Ama birileri partilerinin amblemini gizleyerek onların fesli deli Kadir’in, keşke Yunan kazansaydı dediğini unutturmaya çalışıyorlar size. Ve ben anneannesi Selanik'te, dedesi Üsküp'te doğmuş, Balkan göçmeni bir kardeşiniz olarak şunu söylüyorum; Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün emanetine öyle kimse Tayyip Bey'in resmini sakladı, ampulü takmadı diye Cumhuriyet Halk Partisi'nin emanetine Gazi Mustafa Kemal'ine, Edirne ihanet etmez, etmedi, etmeyecek” diye konuştu.

UĞUR AKAGÜNDÜZ

Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.