Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Emekliler Zor Durumda”

CHP önceki dönem Edirne Milletvekili Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu, televizyonların 7 bin 500 TL maaşla geçinmeye çalışan emeklilerin sorunlarını gündeme getirmediğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 06.12.2023 16:38
Haber Güncellenme Tarihi: 06.12.2023 16:39
Kaynak: ERGİN SÖZER
“Emekliler Zor Durumda”

www.batiekspres.com haber sitesine konuşan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) önceki dönem Edirne Milletvekili Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu şunları dile getirdi:

“Medya, günlerdir futbolcuların dolandırılması ve dolandıranların konuşulduğu bir atmosferde, 7500 TL maaşla geçinmeye çalışan emeklilerin sorunlarına yeterince yer vermiyor. Oysa ki, emeklilerin günlük hayatlarında karşılaştıkları ekonomik zorlukları konuşmamız gerekiyor. 7 bin 500 TL maaşla nasıl kiralarını ödesinler. Kilosu 300 TL olan peynir, 400 TL olan kıymayı, elektrik, su, doğalgaz, telefon, internet faturalarını nasıl ödesinler. Zor durumda olan emeklilerin durumunu kimse konuşmuyor. Emeklilerin sağlığı için doktora veya hastaneye giderken minibüs parasını nasıl buldukları sorusu da gündemde değil”

Gaytancıoğlu, emeklilere maaş zammı yapılması çağrısında bulunarak, temel gıda ürünlerinin yüksek fiyatlarına dikkat çekerek, “Bir koli yumurta 120 TL, bir kilo kıyma 400 TL, bir kilo peynir 300-400 TL gibi yüksek fiyatlarla karşı karşıya olan emeklilerimizin yaşadığı ekonomik sıkıntılar bir an önce çözülmelidir. Emekliye acilen maaş zammı yapılması gerekiyor” şeklinde konuşan Gaytancıoğlu, bu konuda kamuoyunun duyarlılığına ve yetkililerin acil müdahalesine ihtiyaç olduğunu vurguladı.

ERGİN SÖZER

Kaynak: ERGİN SÖZER

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.