Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Güneş gözlüğü alırken nelere dikkat edilmeli?

Edirne’de Optisyen Gürkan Başkan, yaz aylarına kısa bir süre kala güneş gözlüğü alacak olan vatandaşların dikkat etmesi gereken konuları açıkladı. Başkan, gözlük alırken yakışmasından çok gözlüğün sağlayacağı konforun önemli olduğunu söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 27.03.2024 17:22
Haber Güncellenme Tarihi: 27.03.2024 17:27
Kaynak: MERT ERİŞKİN
Güneş gözlüğü alırken nelere dikkat edilmeli?

Edirne’de birçok vatandaş güneş gözlüğü takıyor. Peki doğru güneş gözlüğünü nasıl seçmeliyiz? Yaz aylarına sayılı günler kala güneş gözlüğü alacak vatandaşlar kendi yüz şekillerine göre güneş gözlüklerini aramaya başladı. Optisyen Gürkan Başkan, doğru güneş gözlüğü seçimi hakkında dikkat edilmesi gereken noktaları anlattı. İşte o detaylar.

“GÖZLÜĞÜN SAĞLAYACAĞI KONFOR DAHA ÖNEMLİ”

Başkan “Bizim en öncelikli isteğimiz vatandaşlarımız gözlük alırken gözlükçülerin dışında bir yerden gözlük almamaları. Bizim önceliğimiz sağlık. Gözlük alırken yakışması tabi ki önemli ama bizim için yakışmasından ziyade alınan gözlüğün ona sağlayacağı konfor daha önemli. Gözlüğün şakak kısmından baskı yapmaması, yüzüne aşırı büyü veya küçük olmaması en önemli konulardan bir tanesi” dedi.

İŞTE RAĞBET GÖREN MODELLER

En çok rağbet gören gözlük modellerine değinen Başkan, “Bir gözlüğün camının açık olması gözü korumuyor anlamına gelmiyor. Camlarda genellikle ekstra koruma özellikler var. Kimi gözlükler polarizedir kiminde ise içten UV filtre koruma özelliği var. Şu anda gözlüklerde rağbet optikte de güneş gözlüklerinde de öncelik yuvarlak, oval, çift köprülü modeller. Belli bir kesimde ise kemik model dediğimiz daha klasik model tercih edenler var” ifadelerine yer verdi.

Güneş gözlüklerinin fiyatına değinen Başkan, “Güneş gözlüğünde fiyat aralığımız 800 TL’den başlıyor. İşin içine marka girerse fiyatın ucu bucağı maalesef yok” şeklinde konuştu.

MERT ERİŞKİN

Kaynak: MERT ERİŞKİN

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.