Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gürkan, 10 yıllık projelerini anlattı

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Nasıl aldık, nasıl bırakıyoruz?” adı verilen ve 10 yıllık görev süresinde belediye tarafından hayata geçirilen projeleri açıkladı. Gürkan, sunumunda devam eden projelere de yer verdi.

Haber Giriş Tarihi: 25.03.2024 16:43
Haber Güncellenme Tarihi: 25.03.2024 16:46
Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ
Gürkan, 10 yıllık projelerini anlattı

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, 10 yıllık görev süresi boyunca gerçekleştirdiği projelerin tanıtım toplantısını düzenledi.

Gürkan’In “Nasıl aldık, nasıl bırakıyoruz?” adı verilen sunuma Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak, CHP Edirne Milletvekili Ediz Ün, Edirne Baro Başkanı Av. Gökhan Karakoç, Belediye Başkan Yardımcıları Dr. Ertuğrul Tanrıkulu, Okan Gökerküçük, Hakan İşcan, Selçuk Çakır ve Yaver Tetik, CHP İl Başkanı Samet Kahraman, CHP Merkez İlçe Başkanı Yücel Balkanlı, CHP’li belediye meclisi ve il genel meclisi üyeleri, bazı oda ve dernek başkanları, Edirne Belediyesi personeli ve vatandaşlar katıldı.

Gürkan, sunumunda 10 yılda Edirne Belediye tarafından gerçekleştirilen projeleri şöyle açıkladı;

Sağlık Yolu, Kuzey ve Güney Çevre Yolu, İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi, Edirne Katı Atık Düzenli Depolama ve Bertaraf Tesisleri, İçme Suyu Arıtma Tesisi, Temiz İçme Suyu Projesi, İtfaiye Müdürlüğü Yeni ve Modern Binası, Selimiye Camii ve Külliyesi Rekreasyon Projesi, Atatürk Kültür Merkezi ve Belediye Konservatuvarı, Edirne İMECE Projesi, Meslek Edindirme Kurs Merkezi ve Kadın Merkezleri, Hasan Ali Yücel Çocuk Müzesi, Edirne Asker Hastanesi Şehitliği, Edirne Belediyesi Kent Müzesi, Türk Kültürü El Sanatları Üretim ve Geliştirme Merkezi, Amatör Spor Kulüplerine maddi destek, Edirne Belediyesi Yaşam Merkezi, Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim Kreş ve Gündüz Bakımevi, Edirne Belediyesi Meriç Sosyal Tesisi, Halk Ekmek Projesi, Belediye Kafe, Yöresel Hizmetler Satış Noktası, yanan belediye dükkanlarının yenilenmesi, ihtiyaç sahibi vatandaşlara 241 yeni ev, Cumhuriyet Çiftliği, Tohum Takas Şenliği, 45 adet çocuk parkı sayısının 162’ye yükseltilmesi, Turizm Zabıtası, Taziye Evi, ücretsiz wi-fi, ücretsiz hasta nakil ambulansı, araç filosunun güçlendirilmesi, Engelsiz Yaşam Merkezi, engelli araçlarının şarj edilmesi için istasyonlar, dünyanın en büyük tavası ile guinness rekorlar kitabına girme, Cumartesi pazarının yenilenmesi, Üretici Kadınlar ve Antika Pazarı, İklim Değişikliği Müdürlüğü, altyapının yenilenmesi, Kayalı Barajı’ndan su isale hattı projesi, Edirne’nin Kurtuluşunun 100. Yılı Anıtı, Avrupa Birliği Projeleri, Balık Pazarı Sokak Sağlıklaştırma Projesi, 4 yeni mahalle açılması, Tuncaspor Tesisleri, Kanuni Köprüsü’nün yanına yeni yaya köprüsü, mobil ikram araçları, Atatürk Bulvarı’nda yeni ışıklandırma, Hoş geldin Bebek Projesi, Ataol Behramoğlu’nun Edirne Köprüsü şiirinin anıtı, Mor Ev Kadın Atölyesi, toplu taşımada 65 yaş ve üzerine ücretsiz ulaşım, ETUS takip merkezi, Atatürk odasına Atatürk heykeli, Şehit Yüzbaşı Yusuf Kenan Efendi heykeli, Şehit Ressam Hasan Rıza Heykeli, Edirne’ye gelen turist sayısının 6 milyona çıkartılması, Atatürk Bulvarı, Kuvayi Milliye Bulvarı, 44 adet arsanın yaratılması, Patipark, Asfalt Plent Tesisi ve Edirnespor’a maddi destekler.

DEVAM EDEN PROJELERİ DE AÇIKLADI

Gürkan, Edirne Kent Parkı, Şaheser Mimar Sinan Eserleri Parkı Projesi, Cumhuriyetin 100. Yılı Anıtı Projesi, Yolageldi Konağı ile Küçük Sinagogun restorasyonu projelerinin ise yapımının devam ettiğini açıkladı.

UĞUR AKAGÜNDÜZ

Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.