Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gürkan hakkında karar çıktı

Edirne Belediyesi Önceki Başkanı Recep Gürkan’ın 47 yıla kadar hapisle yargılandığı davada karar belli oldu.

Haber Giriş Tarihi: 10.05.2024 14:44
Haber Güncellenme Tarihi: 10.05.2024 15:32
Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ
Gürkan hakkında karar çıktı

Bulgaristan’nın Svilengrad kentinde Gazeteci Şükrü Benli’nin kaçırılarak işkence edilmesiyle ilgili Edirne 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada Edirne Belediyesi önceki dönem Başkanı Recep Gürkan azmettirici olduğu iddiasıyla yargılanıyordu. Gürkan bugünkü duruşmada beraat etti.

Toplam 7 sanıklı davada S. Y., M. T., Ş. G., O. K. ve S. A., Benli’ye işkence yaptıkları iddiasıyla “nitelikli yağma”, “nitelikli cinsel saldırı”, “kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” suçlamasıyla 47 yıla kadar hapis cezasıyla yargılanıyor.

Gürkan ise davada azmettirici olduğu iddiasıyla hakkında yine 47 yıla kadar hapis cezası isteniyordu. Benli ise Gürkan’a, 15 Temmuz darbe girişimi gecesinde Gürkan’ın bir barda çekilen görüntüleriyle şantaj yaptığı gerekçesiyle yargılanıyordu.

GÜRKAN’A BERAAT DİĞER SANIKLARA CEZA

Bugün yapılan duruşmada Gürkan, tüm suçlardan beraat ederken; güvence bedeli olarak alınan 75 bin TL’nin de iade edilmesine ve bu yönde verilen adli kontrol kararının kaldırılmasına mahkeme heyeti tarafından karar verildi.

12 YIL HAPİS CEZASI VERİLDİ

S. Y., M. T., Ş. G., O. K. ve S. A. ise Gürkan gibi yağma suçundan beraat ederken; nitelikli cinsel saldırı eyleminin eziyet suçu oluşturduğu kabul edilerek eziyet suçundan 4 yıl, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma suçundan 8 yıl olmak üzere ayrı ayrı toplam 12’şer yıl hapis cezasına çarptırıldılar.

BENLİ’YE HEM HAPİS, HEM PARA CEZASI

Gürkan’ın şikayeti üzerine aynı davada şantaj yaptığı gerekçesiyle yargılanan Benli ise bir yıl 3 ay hapis ve 120 TL para cezasına çarptırıldı.

UĞUR AKAGÜNDÜZ

Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.