Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Havsa Cumhuriyet Ortaokulu iki Projeyle Yeni Döneme Merhaba Dedi

ilçemiz Cumhuriyet Ortaokulu öğretmen ve öğrencileri 2017 -2018 eğitim öğretim yılına iki farklı projeyle başladı.

Haber Giriş Tarihi: 29.09.2017 10:59
Haber Güncellenme Tarihi: 29.09.2017 10:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://batiekspres.com/
Havsa Cumhuriyet Ortaokulu iki Projeyle  Yeni Döneme Merhaba Dedi

Nilay YILMAZ

    Projeler hakkında bilgi veren Havsa Cumhuriyet Ortaokulu Müdür Ebru Baykal gazetemize yaptığı açıklamada,” eTwinning, Avrupa'daki okullar için oluşturulmuş bir topluluktur.iletişim kurmak, işbirliği yapmak, projeler geliştirmek, paylaşmak; kısacası Avrupa'daki en heyecan verici öğrenme topluluğunu hissetmek ve bu topluluğun bir parçası olmak için, Avrupa ülkelerindeki katılımcı okullardan birinde çalışan personele (öğretmenler, müdürler, kütüphaneciler v.b.) yönelik bir platform sunmaktadır.
    eTwinning, Bilgi ve iletişim Teknolojilerinin kullanımı vasıtasıyla gerekli destek, araçlar ve hizmetleri sağlayarak okulların herhangi bir konuda kısa ve uzun vadeli ortaklıklar kurmasını kolaylaştırarak Avrupa'da okul işbirliğini teşvik etmektedir.
    Havsa  Cumhuriyet Ortaokulu öğretmen ve öğrencileri 2017 -2018 eğitim öğretim yılına iki farklı projeyle başladı. Bunlardan ilki 26 Eylül Avrupa Dil Günü Şarkı Söyleme Projesidir.
    Katılımcı Ülkelerin  kendi dillerinde ve ingilizce şarkı söyletip öğrencilerin videolarını paylaşıldığı , çocukların  bazılarının  performansları sırasında kendi yöresel kıyafetlerini giydiği ve sonrasında tüm ülkelerin gönderdiği videolar birleştirilip 24 okuldaki diğer öğrencilere gösteriminin yapılacağı bir projedir.Cumhuriyet Ortaokulu  ingilizce Öğretmeni Özge Çokokumuş'un koordinatörlüğünde çalışmalarını tamamlayıp diğer katılımcıların videolarını beklemektedir.
    ikinci olarak Kart postal Paylaşımı Projesi yürütülmektedir. Katılımcı Ülkeler kendi dillerinde ve ingilizce olarak kartpostal hazırlayıp birbirlerine gönderecektir.
Daha sonra gelen kartpostallar okulda sergilenecektir.
    Öğrencilerin bu tür uluslar arası projelerle özgüvenlerinin  ve okula karşı ilgi  ve isteklerinin arttığını görmekteyiz.”dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.