Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hekimlerin sessiz yürüyüşünde 14. hafta

Edirne’de Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri tarafından hekimler ve sağlık çalışanları, terör, soykırım ve İsrail’in Gazze işgalini protesto amaçlı yapılan sessiz yürüyüşün 14’üncüsü gerçekleşti.

Haber Giriş Tarihi: 17.02.2024 14:56
Haber Güncellenme Tarihi: 17.02.2024 14:56
Kaynak: HİLAL PEKER
Hekimlerin sessiz yürüyüşünde 14. hafta

Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğrencileri ve sağlık çalışanları tarafından İsrail’in Gazze işgaline karşı gerçekleştirilen sessiz yürüyüşün 14’üncüsü Eski Cami’den başladı. Eski Cami’den Saraçlar Caddesi’ne yürüyüşe katılan öğrenciler adına açıklamayı Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi 3’üncü sınıf öğrencisi Muammer Morkoç yaptı.

Morkoç, okuduğu açıklamada “İsrail işbirlikçisi devletlerin ve şirketlerin, soykırıma olan aleni desteği artarak sürüyor. Bir avuç mazlumun karşısında bütün dünya zalimleri tek safta saldırmaya devam ediyor. Biz hekimler ve sağlık çalışanları olarak buradan bütün meslektaşlarımıza ve halkımıza sesleniyoruz. Hayatımızın her alanında ve mesleklerimizde ‘boykot’ çağrımızı tekrarlıyoruz. Şirketlerin açıkladığı son rakamlardan anlıyoruz ki; günlük hayatımızda gösterdiğimiz en ufak boykot çabası, hep birlikte olunca çığ olup büyüyor. Tüm meslektaşlarımıza zulme destek olan ilaç firmalarını boykota devam etmeyi hatırlatıyor, Sağlık Bakanlığı yetkililerinden de aynı hassasiyeti hastane eczanelerinde göstermesini bekliyoruz. Buradan devletimize sesleniyoruz: Filistinli kardeşlerimizin yararına olacak bütün adımları destekliyoruz ve sonuna kadar arkasındayız. Bu konuda sağlık çalışanları olarak gereken bütün desteği gücümüz yettiğince vermeye hazırız. 14. haftasında toplandığımız Sessiz Yürüyüşümüzde, tutuklansalar da öldürülseler de görevleri başından ayrılmayan Gazzeli meslektaşlarımızı tekrar selamlıyoruz. İnsanlık dışı bütün eylemlerden kurtulmak için verdiğimiz mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceğiz. Bu minvalde tüm hekimleri, sağlık çalışanlarını ve bütün vicdan sahibi insanları harekete geçmeye, bu onurlu yürüyüşte yer alarak zulme karşı durmak adına Sessiz Yürüyüş kervanımızda ses olmaya davet ediyoruz” ifadelerine yer verdi.

Grup basın açıklamasından sonra dağıldı.

HİLAL PEKER

Kaynak: HİLAL PEKER

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.