Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İba’dan Balkan Şehitlerini Anma Günü mesajı

Cumhur İttifakı Edirne Belediye Başkan Adayı Belgin İba, 26 Mart Balkan Şehitlerini Anma Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Haber Giriş Tarihi: 25.03.2024 14:55
Haber Güncellenme Tarihi: 25.03.2024 14:58
Kaynak: Haber Merkezi
İba’dan Balkan Şehitlerini Anma Günü mesajı

26 Mart Balkan Şehitlerini Anma Günü dolayısıyla mesaj yayımlayan Cumhur İttifakı Edirne Belediye Başkan Adayı Belgin İba, Türk milletinin yaptığı fedakârlıkların hiçbir zaman unutulmayacağına dikkat çekti.

Medeniyetler şehri Edirne'nin, 1912 yılında Balkan Devletleri'nin Osmanlı İmparatorluğu'na karşı giriştiği Balkan Savaşı'nda Mehmet Şükrü Paşa'nın kumandasında 155 gün kahramanca savunulmasına karşın, 26 Mart 1913'de işgal edildiğine değinen İba, "İşgalle birlikte Sarayiçi mevkiinde esir tutulan binlerce vatan evladı günlerce hayatta kalma mücadelesi vermiş ancak açlık ve salgın hastalık nedeniyle şehit düşmüştür. 26 Mart'ta işgale uğrayan Edirne, Enver Paşa komutasındaki birliklerimiz tarafından; 21 Temmuz 1913'te yeniden vatan topraklarına katılmıştır" dedi.

Türk milletinin Balkan Savaşı'nda canını ortaya koyarak büyük bir fedakarlık gösterdiğini belirten İba, bu fedakarlıklar sayesinde bugünlere gelindiğini hatırlattı. İşgalle birlikte Sarayiçi mevkiinde yüzlerce vatan evladının günlerce esir tutulduğuna değinen İba, işgal sonucunda binlerce askerin, sivilin açlık ve zor koşullardan dolayı hayatını kaybettiğini söyledi.

"TÜRK MİLLETİNDEKİ EN BÜYÜK ZENGİNLİK VE GÜÇ VATAN SEVGİSİDİR"

Türk Milletindeki bu vatan sevgisinin en büyük zenginlik ve en büyük güç olduğunu söyleyen İba, "Bugünkü varlığımızı yurdunu savunmak için şehit olan milletimize ve askerlerimize borçluyuz. Sarayiçi'nde esir tutulan birçok askerimiz, sivilimiz ve çocuklarımız günlerce hayatta kalma mücadelesi vermiş, en sonunda teslim olmak zorunda kalmışlardır. Allah bir daha milletimize, devletimize böyle acı günler yaşatmasın" ifadelerine yer verdi.

Edirne'nin tarihine unutulmaz iz bırakan Balkan Savaşları'nın yıl dönümü vesilesiyle Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere Edirne uğruna canlarını feda eden tüm şehitleri şükran ve rahmetle andığını söyleyen İba, "Ruhları şad olsun" dedi.

HABER MERKEZİ

Kaynak: Haber Merkezi

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.