Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İba ile Akın o etkinlikte buluştu

Cumhur İttifakı Edirne Belediye Başkan adayı Belgin İba ile CHP Edirne Belediye Başkan adayı Av. Filiz Gencan Akın, Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği Edirne Şubesi’nin düzenlediği etkinlikte bir araya geldi.

Haber Giriş Tarihi: 03.03.2024 17:31
Haber Güncellenme Tarihi: 03.03.2024 17:32
Kaynak: Haber Merkezi
İba ile Akın o etkinlikte buluştu

Cumhur İttifakı Edirne Belediye Başkan adayı Belgin İba ile Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Edirne Belediye Başkan adayı Av. Filiz Gencan Akın, Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği Edirne Şubesi’nin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında düzenlendiği programa katıldı.

Edirne Fotoğraf Sanatı Derneği’nin de desteğiyle Edirne Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi ve Belediye Konservatuvarı’nda düzenlenen proje tanıtım ve konferans etkinliğinde 2 kadın adayın da yan yana oturması dikkat çekti. Cumhuriyet Kadınları Atatürk’ün İzin Projesi’nin tanıtıldığı etkinlikte, Prof. Dr. Cemile Arıkoğlu Ündücü de Edirne’de Kadın Hareketi, Örgütlenmesi ve Toplumsal Zemini konusunda konferans verdi. Etkinlik, İba ve Akın’ın katılımcılarla birlikte fotoğraf çektirmesinin ardından sona erdi.

“ŞEHRİMİZİ KADINLARIMIZLA GÜZELLEŞTİRECEĞİZ”

İba, etkinliğin ardından sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada; “Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği Edirne Şube Başkanı Sn. Nadire Gül Özbaşaran ve kıymetli Yönetim Kurulu Üyelerinin emekleriyle, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü çerçevesinde düzenlenen “Cumhuriyetin Kadınları Atatürk’ün İzinde” projesinin tanıtım konferansına katılım sağladık. Değerli Şube Başkanımıza ve derneğimize bu anlamlı proje için teşekkür ediyorum. Türk kadınını, Atatürk’ün izinde hayatın her alanında aktif şekilde görmek için, Edirne’mizde elimizden gelen desteği verecek; şehrimizi kadınlarımızla güzelleştirecek, birlikte büyüyeceğiz” ifadelerini kullandı.

“ATATÜRK DEVRİMLERİNDEN AYRILMADAN EL ELE BAŞARACAĞIZ”

Akın da etkinliğin ardından yaptığı açıklamada; “Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği’nin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü programına katıldık. ‘Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yolu yolumuzdur’ diyen ve devrimlerinden, ilkelerinden asla ama asla vazgeçmeyen Cumhuriyet’in ışığını her zaman taşıyan değerli Cumhuriyet kadınları ile bir araya geldik. Nazik davetleri için Dernek Başkanı Nadire Gül Özbaşaran ve değerli dernek üyelerine çok teşekkür ediyorum. Atatürk devrimlerinden, ilke ve inkılaplarından ayrılmadan ele ele başaracağız” sözlerine yer verdi.

HABER MERKEZİ

Kaynak: Haber Merkezi

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.