Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İlk gül hasadı Vali Sezer ve Rektör Tabakoğlu’ndan

Trakya Üniversitesi’nde Gül Hasadı etkinliği gerçekleştirildi. Etkinlikte ilk hasadı Edirne Valisi Yunus Sezer ve Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 08.05.2024 17:26
Haber Güncellenme Tarihi: 08.05.2024 17:29
Kaynak: MERT ERİŞKİN
İlk gül hasadı Vali Sezer ve Rektör Tabakoğlu’ndan

Trakya Üniversitesi tarafından Gül Hasadı etkinliği gerçekleştirildi. Etkinlikte Edirne Belediye Bandosu eşliğinde Trakya Üniversitesi Balkan Yerleşkesi Gül Bahçesi’ne yürüyüş gerçekleştirildi. Yürüyüşten sonra folklor gösterisi yapılırken; daha sonra 5 yıl önce ekilen güller hasat edildi.

Etkinliğe Edirne Valisi Yunus Sezer, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Bandırma Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Boz, Sofya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ivan Ilchev, Filibe Tarım Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tonya Georgieva, Isparta eski Belediye Başkan Yardımcısı Fahrettin Gözgün, Medipol Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Ayten Altıntaş, İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mücahit Kaçar ile çok sayıda akademisyen ve öğrenciler katıldı.

“EDİRNE GÜLÜ’NÜ GÜN YÜZÜNE ÇIKARTIYORUZ”

Edirne Gülü’nü gün yüzüne çıkartmak istediklerini belirten Rektör Tabakoğlu; “Edirne Gülü farkındalık günü kapsamında yaklaşık 5 yıl önce ektiğimiz güller artık hasat edilebilir zamana geldi. Edirne Gülü tarihte çok önemli bir yeri olan ve Edirne Sarayı’nın ihtiyaçlarını karşılayan, bugün de öğrendik 450 gül bahçesinin var olduğu bir yerken unutulmuş. İnşallah şimdi Edirne’nin gündemine almak, gün yüzüne çıkartmak için bu etkinliği yapıyoruz” dedi.

“EDİRNE SARAYI’NIN GÜL BAHÇELERİ TEKRAR OLUŞTURULACAK”

Edirne Sarayı’nın bahçesinde gül bahçelerinin oluşturulacağına değinen Valisi Sezer; “Edirne’nin tarihi misyonuna uygun bir şekilde 450 gül bahçesinin olduğu ve Edirne Gülü’nün bütün tarihi vesikalarda geçtiğini bir kere daha hatırladık. İnşallah buradaki etkinlikle beraber gülün yeniden Edirne’nin gündemine gelmesi ve özellikle Edirne Sarayı’nın bitmesiyle beraber saray bahçesi’ndeki gül bahçelerinin yeninden oluşturulması bizim Edirne’mizin değerine daha da fazla değer katacaktır” sözlerine yer verdi.

MERT ERİŞKİN

Kaynak: MERT ERİŞKİN

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.